Smanjene zalihe negativnih faktora, dobrovoljno darivanje krvi ove srijede u Sesvetskom Kraljevcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.5.2024. 13:17:22
Smanjene zalihe negativnih faktora, dobrovoljno darivanje krvi ove srijede u Sesvetskom Kraljevcu

Foto: Plakat

Trenutno su nešto smanjene zalihe krvnih grupa negativnih RhD faktora, pa stoga ponajviše poziv darovateljima iz te skupine da se odazovu ovoj akciji.
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će održana ove srijede u Sesvetskom Kraljevcu u vremenu od 15 do 18 sati u prostorijama DVD-a Sesvetski Kraljevec.  Iz Crvenog križa pozivaju sve zdrave punoljetne građane da se odazovu akciji, a iz Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu obavještavaju da su trenutno smanjene zalihe RhD negativnih grupa pa pozivaju posebno darivatelje s negativnim krvim faktorima da se odazovu na akciju. Sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu i knjižicu dobrovoljnog darovatelja, ako ju imaju.


Podsjećamo, dobrovoljni darovatelji krvi nakon određenog broja davanja ostvaruju pravo na doživotno besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a. Benefitima dobrovoljnim darovateljima krvi pridružio se i Grad Zagreb koji im za određeni broj davanja daruje besplatnu godišnju kartu za ZET-ov prijevoz, ako ga već nemaju po drugoj osnovi.


Vezane vijesti
Ažurirano: 12.5.2024. 12:41:52

Create Account