Solidan odaziv na jučerašnju akciju darivanja krvi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.4.2021. 9:09:54
Solidan odaziv na jučerašnju akciju darivanja krvi

Foto: Sesvete danas

Crveni križ organizirao je jučer u Sesvetama akciju dobrovoljnog darivanje krvi s dobrim odazivom građana.



Četvrta redovna ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama održana je na uobičajenom mjestu u prostorijama Doma obrtnika Sesvete. Kao što je mnogima već poznato, od ove godine se redovna akcija u Sesvetama odvija jednom mjesečno i to utorkom s vremenom dolaska darivatelja od 12,30 do 17,30, a kroz godinu se odradi još nekoliko izvanrednih akcija u sesvetskim srednjoškolskim ustanovama i na nekoliko drugih mjesta. 


Akcija se planira za 50 darivatelja, a jučerašnji odaziv je bio 47 građana. Nakon liječničke procedure, sedmoro ih je iz zdravstvenih razloga moralo biti odbijeno, najčešći uzrok su preniska koncentracija željeza i nepravilan tlak, pa je tako donirano 40 doza. 


U prvom planu jedan od jučerašnjih darivatelja krvi bio je i Darko Židak koji je kolačima počastio nazočne na akciji.


Na akcijama zna biti i zabavno, pa je tako bilo i jučer kad je krv došao dati poznati sesvetski poduzetnik i predsjednik Udruženja obrtnika Sesvete, Darko židak koji je iz svoje slastičarnice Martina donio kolače kojima je počastio darovatelje, ekipu Crvenog križa kao i ekipu mobilnog tima Zavoda za transfuzijsku medicinu.



Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:11:31

Create Account