Središte Sesveta zaraslo u korov, Zrinjevca nema ni za lijek

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.6.2023. 9:39:54
Središte Sesveta zaraslo u korov, Zrinjevca nema ni za lijek

Foto: Čitatelj

Građani javljaju, šalju fotografije, negoduju, središte Sesveta je neodržavano i zapušteno, reakcija je mnogih mještana.



Stanovnik središta Sesveta (ime i prezime poznato redakciji), poslao nam je fotografije zaraslog javnog prostora koji, kako se doima, ove godine nije niti taknuto kosilicom, flaksericom ili nekom sličnom com. Prema onome što se može vidjeti, trava je toliko visoka da zaklanja pogled vozačima, mjestimično je požutjela, dakle sazrela bez da je taknuta ove godine. 


"Molim da objavite i zajednički pronađemo način da se problem sanira. Nedopustivo je zarastao u korov i drač dio zelene površine u ulici Vladimira Ruzđaka križanje s Ulicom Zinke Kunc, ugrožena je i prometna sigurnost vozača i pješaka. Uskoro  je i mlada misa, a sve je u neposrednoj blizini crkve", piše nam naš čitatelj koji nam je i poslao fotografije. 


Takve bi se stvari inače trebale prijaviti komunalnom redaru koji potom pokreće akciju, no, to ne znači i da će ga nadležna holdingova podružnica, u ovom slučaju Zrinjevac, istog trenutka i poslušati.


Pojedini građani izrazili su spremnost sami doći i pokositi zaraslu površinu. Vjerojatno to ne bi nitko zapazio, međutim, prema gradskim propisima građani ne smiju samostalno održavati gradske javne površine, jer bi za takav čin mogli dobiti i kaznu. Dalje prepuštamo čitateljima da se o tome raspišu. 


U svakom slučaju nadamo se da će nakon ovoga netko od nadležnih reagirati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.7.2023. 10:20:53

Create Account