Stajalište u Sesvetskoj Sopnici ne može u promet bez gradske dozvole koja još nije izdana

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.9.2022. 8:46:59
Stajalište u Sesvetskoj Sopnici ne može u promet bez gradske dozvole  koja još nije izdana

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Stajalište prigradske željeznice u Sesvetskoj Sopnici već je davno izgrađeno, a za puštanje u promet potrebna je još jedna gradska dozvola, no administraciju se mora čekati.



Kao što je svojedobno i obećao, ministar prometa Oleg Butković je ostvario. Stajalište prigradske željeznice, što je u njegovoj ingerenciji, je ostvareno. Radovi su, unatoč mnogih nenadanih problema, završeni, otprilike na vrijeme, tijekom ovog proljeća. Uslijedili su tehnički pregledi, neke manje zamjerke izvođač je otklonio u kratkom roku i očekuje se puštanje stajališta u pogon, ta da konačno građani koji gravitiraju ovom željezničkom stajalištu, mogu konačno početi svoju svakodnevnu vožnju ovim prijevoznim sredstvom.


Međutim, u vrletima birokracije, zapelo je u gradskoj administraciji. Naime, da bi Agencija za promet izdala odobrenje za puštanje stajališta u promet, prethodno je pogrebna uporabna dozvola gradske administracije koja nikako da dođe. Vozni red se mijenja pod kraj godine  da bi novo stajalište ušlo u uporabu, treba riješiti prethodno navedeno. 


Nadajmo se da će birokracija uspjeti pronaći put prema rješenju onog što je već riješeno, konačno lupiti pečat koji je već davno trebao biti udaren, te da potencijalni, nestrpljivi putnici neće više morati lomiti misli oko ovakvih svari koje su običnom čovjeku nevjerojatne. 


U svakom slučaju Sesvećani čekaju konačno zaustavljanje prigradskih vlakova na stajalištu u Sesvetskoj Sopnici. 


Novinari koji su svjedočili prošlojesenskom pohodu na gradilište tog stajališta ministra Olega Butkovića dobro pamte njegovo tadašnje obećanje da ćemo na proljeće nakon otvorenja u Sesvetama pojesti janjetinu, dobro pamte njegove riječi koji je možda i olako dao uvjeravajući tada nazočne da će stajalište pustiti u promet na proljeće ove godine. Imamo snimku i nećemo olako odustati od njegova slanog obećanja.  


Status zadnjih aktivnosti:


10.5.2022. Završeni su radovi na izgradnji stajališta. Nakon toga su uslijedila još određena potrebna ispitivanja.

7.7.2022. Poslan je zahtjev za Interni tehnički pregled koji je proveden 21.7.2022. U roku 10 dana izvođač je otklonio sve primjedbe. 

 

21.7.2022. Agencija za sigurnost željezničkog prometa izjavila je da za dozvolu korištenja čeka još uporabnu dozvolu nadležnog ureda Grada Zagreba.


Izvođač je u međuvremenu dostavio jamstvo za otklanjanje nedostataka u jamstvenom roku.


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.4.2024. 13:18:28

Create Account