Stanica za kvalitetu zraka u Sesvetama ne radi - pokvarena baterija

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.8.2022. 12:15:23
Stanica za kvalitetu zraka u Sesvetama ne radi - pokvarena baterija

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Automatska stanica za mjerenje kvalitete zraka u Sesvetama je pokvarena, treba joj nova baterija koja, navodno, stiže za sedam dana.



Automatska mjerna postaja za mjerenje kvalitete zraka u Sesvetama koja je smještena u Ninskoj ulici u kvaru je već više  dva mjeseca. Zadnje mjerenje koje je obavila i koje je na zagrebačkoj eko karti objavljeno, bilo je 31. svibnja. 


Mjernim stanicama na području grada Zagreba upravlja Zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" gdje smo danas doznali razlog neaktivnosti stanice. Naime, mjerna ovakav tip mjerne postaje kakav je u Sesvetama koristi sunčevu energiju za napajanje, dakle u sebi ima i bateriju koju solarni panel puni, a upravo se ta baterija pokvarila. 


Baterija je, kako doznajemo, naručena i to u Engleskoj, jer, navodno se radi o nekoj specijalnoj bateriji koja bi valjda iz Kine trebala stići u Englesku, pa onda do nas. U zavodu kažu kako očekuju dolazak baterije, a onda i popravak za 7 dana. 


Da smo nazvali prije sedam dana, ili možda za sedam dana, bili li odgovor bio isti ne znamo, ali pričekat ćemo tu sedmicu i nadati se da će ta kinesko-engleska baterijska veza proraditi.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.4.2024. 11:25:52

Create Account