Starici se predstavio kao električar i ukrao joj novac iz stana

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.10.2021. 12:20:48
Starici se predstavio kao električar i ukrao joj novac iz stana

Foto: PUZ

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 37-godišnjakom i 41-godišnjakom zbog sumnje da počinili dva kaznena djelo „Teška krađa“ i kazneno djelo „Računalna prijevara“.

 


Naime, sumnja se da je 21. lipnja 2021 .god. oko 16.10 sati osumnjičeni 37-godišnjak prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da istu protupravno prisvoji, došao do stana 97-godišnjakinje u Ulici Ljudevita Posavskog u Zagrebu te joj se lažno predstavio kao električar pod izgovorom da je došao zamijeniti električno brojilo. Nakon što ga je oštećena  pustila u stan iskoristio je njenu nepažnju te iz njene torbice otuđio novčanik s dokumentima, novac te bankovnom karticom uz koju je bio ispisan pripadajući pin, a zatim se s otuđenim dao u bijeg. Potom je, sumnja se, otišao do tržnice na području Volovčice gdje je osumnjičenom 41-godišnjaku predao prethodno otuđenu bankovnu karticu s pripadajućim pinom. S ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, sumnja se, 41-godišnjak je istog dana oko 16.30 sati navedenom karticom na bankomatu na području Volovčice s računa oštećene podignuo novac. Dio tako pribavljenog novca predao je osumnjičenom 37-godišnjaku dok je dio zadržao za sebe.

 

Također, dva mjeseca kasnije, 21. kolovoza 2021. godine između 12.35 i 12.50 sati, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da ju protupravno prisvoje osumnjičeni su se zajedno osobnim automobilom marke ”Peugeot” zagrebačkih registarskih oznaka dovezli u Ulicu kralja Zvonimira, gdje su na ulazu u stambenu zgradu ugledali oštećenu 79-godišnjakinju. Potom je osumnjičeni 41-godišnjak prišao oštećenoj pod izgovorom da joj želi pomoći. Nakon što su obojica osumnjičenih za oštećenom i ušla u njenu stambenu zgradu, lažno su joj se predstavili kao zaposlenici javnog poduzeća navodeći da je potrebno zamijeniti električno brojilo u njenom stanu. Po ulasku u stan od oštećene su zatražili novac u svrhu navodnih troškova promjene električnog brojila što je oštećena odbila platiti prije nego joj se izda račun. Međutim, u pogodnom trenutku osumnjičeni su iskoristili njenu nepažnju te su iz ladice u hodniku otuđili novac. Pod izlikom da odlaze po novo brojilo napustili su njen stan te se automobilom dali u bijeg.

 

Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 9500 kuna.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je nadležnom državnom odvjetništvu podneseno posebno izvješće, dok je 41-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku.

Osumnjičeni 37-godišnjak se od ranije već nalazi u istražnom zatvoru.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.9.2021. 12:34:12

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account