Sud kaznio nesavjesne vozače zaustavljene na cestama Sesvetskog Kraljevca

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.6.2023. 15:46:51
Sud kaznio nesavjesne vozače zaustavljene na cestama Sesvetskog Kraljevca

Foto: Borko Samec/ilustracija

Nakon policijske prijave Općinski prekršajni su u Sesvetama danas je donio osuđujuće presude dvojici nesavjesnih vozača.



Prema policijskoj informaciji, u subotu u 2.20 sati na području Sesvetskog Kraljevca, Dugoselska ulica, prilikom nadzora vozila i vozača zaustavljen je osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnji vozač. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom za vrijeme dok u organizmu imao  2,52 g/kg alkohola. Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do prestanaka djelovanja opojnog sredstava, te priveden na Općinski prekršajni sud u Sesvetama. Zbog počinjenog prekršaja u prometu izrečena mu je novčana kazna od 1.320 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od  3 mjeseca.


U jutarnjim satima u nedjelju, 11. lipnja oko 9.50 sati također u Sesvetskom Kraljevcu, Željeznička ulica, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnjak. Obavljenim nadzorom je utvrđeno kako je upravljao vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije, te je  i ovaj nesavjesni vozač uhićen i priveden na Općinski prekršajni sud u Sesvetama gdje mu je izrečena novčana kazna od 1.380 eura. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.4.2024. 13:32:34

Create Account