Svečano obilježena 90-ta obljetnica osnutka i djelovanja DVD-a Moravče

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.6.2022. 13:21:15
Svečano obilježena 90-ta obljetnica osnutka i djelovanja DVD-a Moravče

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Vatrogasci Moravča prigodnom svečanošću obilježili su devedesetu obljetnicu osnutka i djelovanja svog vatrogasnog društva.



Dobrovoljno vatrogasno društvo Moravče već je četiri godine za redom po bodovanju Vatrogasne zajednice grada Zagreba najbolje vatrogasno društvo na području grada na kojem uz JVP djeluje 57 dobrovoljnih vatrogasnih društava.


Ako znademo da Moravče broji 660 mještana, a svaki treći je član ovog vatrogasnog društva, postaje jasno da ova pozicija nije slučajna. U Moravču gotovo da i nema domaćinstva koji na bilo koji način nije vezano uz vatrogastvo.


Društvo broji 219 članova, od kojih su 32 člana djece i mladeži, 40 članova bez ispita, 52 vatrogasca, 85 vatrogasaca 1. klase, 3 dočasnika, 4 dočasnika 1. klase, 2 časnika i jedan je viši vatrogasni časnik.


Ovom jednom od najaktivnijih dobrovoljnih vatrogasnih društava gradske zajednice na svečanosti održanoj ove subote pod velikim šatorom na igralištu u Moravču podršku su došli dati dali zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Stjepan Skuliber, izaslanik zagrebačkog gradonačelnika, predstavnici gradske Javne vatrogasne postrojbe, načelnik susjedne općine Marija Bistrica Josip Milički, mnogobrojni prijatelji društva, te predstavnici brojnih vatrogasnih društava kako iz grada, tako i iz drugih županija, pa i bratsko društvo iz Buja u Istri.


Na samom početku svečanosti državnu i vatrogasnu himnu odsvirali su članovi limene glazbe DVD-a Kašina. 


Zapovjednik VZG-a Drago Ruga uručio je zahvalnice Hrvatske vatrogasne zajednice vatrogascima Moravča koji su sudjelovali u akcijama spašavanja nakon zagrebačkog i petrinjskog potresa, a potom su uređene zahvalnice i priznanja mnogim članovima društva, kao i drugima zaslužnima za napredak i prosperitet DVD-a Moravče. 


Razmijenjeni su pokloni s mnogim prijateljima, a veliku galeriju fotografija zainteresirani mogu pogledati ovdje.


Naravno da je sve završeno vatrogasnom veselicom, kako i priliči u ovakvim prilikama kada se 90.-ti rođendan treba dostojno proslaviti. 




Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 16:28:21

Create Account