Svečano otvorena konstruktivno ojačana i dograđena zgrada škole u Vugrovcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.9.2022. 12:58:08
Svečano otvorena konstruktivno ojačana i dograđena zgrada škole u Vugrovcu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U potresu teško oštećena, zgrada vugrovečke škole je rekonstruirana, seizmički ojačana i dograđena za jednosmjensku nastavu.



Nakon dvije godine podstanarstva u drugim školama, od prvog dana nove nastavne godine gotovo 400 vugrovečkih osnovaca krenulo je u 20 učionica sadašnje vugrovečke škole. Na skromnoj svečanosti bio je gradonačelnik Tomislav Tomašević sa svojim zamjenicima koji je izrazio zadovoljstvo onime što je čuo i vidio. 


"24 milijuna kuna grad je uložio u obnovu i dogradnju zgrade ove škole koja se nalazi vrlo blizu epicentra potresa, te je bila teško oštećena. Sada nadograđena još jednim katom škola ima sve uvjete za jednosmjensku nastavu. Nadamo se da ćemo cjelokupni iznos uspjeti vratiti kroz dva europska fonda", rekao je Tomašević prilikom otvorenja. 


Vugrovečka škola jedna je od najstariji na području grada Zagreba s gotovo dvjestoljetnim djelovanjem što je u svom govoru posebno naglasio ravnatelj Vladimir Vuger izražavajući zadovoljstvo povratkom učenika u vugrovečku školu.


"Ovo za nas je jedan od najljepših darova. Siguran sam da će ovi novi uvjeti blagotvorno djelovati na naše đake, nastavnike i učitelje, te sve žitelje koji gravitiraju ovoj školi", rekao je ravnatelj OŠ Vugrovec - Kašina Vladimir Vuger.


Prilikom obilaska škole, Tomašević je posjetio 3C razred gdje je porazgovarao s učenicima i učiteljicom Kristinom Patačić, sjedio u klupi za laptopom informatičke učionice, porazgovarao s pojedinim učiteljima, prethodnim ravnateljem škole, već dulje umirovljenim Ivanom Klaićem, te predsjednikom Mjesnog odbora Vugrovec Darkom Židakom.


Gradonačelnik Tomašević naknadno je na pitanje novinara rekao da se očekuje adaptacija  dogradnja i Kašinske škole. Za tu investiciju čeka se otvaranje novog natječaja iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti na koji će biti prijavljeno nekoliko zagrebačkih škola, među njima i kašinska koja je u prednosti jer je za nju već izrađena cjelokupna dokumentacija.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 13.10.2023. 16:03:24

Create Account