Tolić: Uređujemo sajmište, bit će potpuno novo (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.2.2021. 12:36:51
Tolić: Uređujemo sajmište, bit će potpuno novo (video)

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U tijeku su intenzivni radovi uređenja prve faze sajmišta, asfaltiraju se sajmišne prometnice i prostor za OPG-ove.Nakon što su izvedeni možda i najzahtjevniji radovi uređenja cjelokupne komunalne infrastrukture sesvetskog sajmišta, tenutno se izvode radovi uređenja nadzemnog dijela sajmišta, uređenja prometnica i prostora za OPG-ove. Dugogodišnji voditelj sesvetskog sajmišta Zdenko Tolić iznimno je zbog toga sretan.


"Iskoristili smo ovu epidemiju i zatvoreno sajmište da konačno nakon 70 godina sesvetsko sajmište doživi jednu svoju suvremenu transformaciju", radosno nam govori Zdenko Tolić koji je svu svoju energiju i rad uložio u rekonstrukciju i novu vizuru sajmišta, a potom i sajmova koji će se na tom prostoru odvijati. 


Naši OPG-ovi konačno će imati prostor na kojem neće stajati u vodi ili blatu, potpuno smo sa svim potrebnim komunalijama uredili prostor za ugostitelje gdje će nakon provedene javne nabave biti postavljene tipske sajmene ugostiteljske kućice", govori nam Tolić izbjegavajući reći ono što svi znaju. Cirkus Kolorado odlazi konačno u povijest. Budući, nadajmo se, lijepi ugostiteljski objekti imat će svu potrebnu suvremenu sanitarnu ispravnost, a na prostoru dosadašnjih potleušica iz doba "Tko to tamo peva", prema Tolićevoj ideji, mogao bi niknuti novi javni prostor Sesveta s nekom pozornicom i još koje čime, za neka buduća sesvetska javna događanja, čime bi prostor sajmišta mogao oživjeti i u vrijeme kada se ne odvija sajam.


Uređenje tog prostora je druga ili treća faza uređenja sajmišta, no Tolić ne sumnja da će se i to napraviti, jer, kako reče, sam gradonačelnik je izrazio tražio od svojih službi da se konačno uredi taj sesvetski prostor u potpunosti i do kraja, pa će tako uz sajmište biti uređeno i veliko parkiralište, koje će, nadajmo se, smanjiti veliki prometni kolaps koji zbog neparkiranih vozila uz prometnice vlada sajmenim danom.


Dodajmo još i da Zrinjevac postavlja novu ogradu, pa je sad samo pitanje kad će rad sajmova biti dozvoljen da ljudi ponovo mogu doći sajmovati na jedan od najvećih i najposjećenijih sajmova u Hrvatskoj. 


U video zapisu pogledajte izjavu voditelja sajmišta Zdenka Tolića.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 17.11.2023. 12:57:29

U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account