Tomašević u Moravču vatrogascima Zagreba uručio ključeve 12 vatrogasnih vozila

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.5.2022. 13:39:03
Tomašević u Moravču vatrogascima Zagreba uručio ključeve 12 vatrogasnih vozila

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Gradonačelnik Tomašević je jutros u Moravču uručio ključeve 12 kombi vatrogasnih vozila 11 DVD-ima i jedno zapovjedno za Vatrogasnu zajednicu.



Ispred vatrogasnog doma u Moravču u subotu dopodne zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević uručio je ključeve vozila predstavnicima 11 dobrovoljnih vatrogasnih društava i jedno zapovjedno vozilo Vatrogasnoj zajednici Zagreba čije je ključeve primio zapovjednik VZG-a, naš Sesvećan Drago Ruga.


Vozila su u vlasništvu VZG-a, a predana su na korištenje DVD-ima: Branovec, Bukovec, Granešinski Novaki, Ivanja Reka, Kašina Gornja, Kustošija, Odra, Prečko, Sesvetski Kraljevec, Trpuci i Vugrovec.

Cijena nabave ovih 12 vozila iznosi 2 milijuna i 469 tisuća kuna. 


Gradonačelniku su prigodom ove male svečanosti društvo pravili glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković i domaćin u dvostrukoj ulozi kao zamjenik predsjednika VZG-a i predsjednik DVD-a Moravče Srećko Bahlen.


Bahlen je potom gradonačelnika upoznao s osnovnim podacima koje bi kao prvi čovjek Zagreba trebao znati o Vatrogasnoj zajednici grada Zagreba, a Tucaković osim što je iznio najosnovnije podatke o vatrogastvu u Hrvatskoj, poručio je gradonačelniku da se ulaganje u vatrogastvo višestruko ispati potkrepljujući to primjerom tisuća vatrogasnih intervencija nakon Zagrebačkog i Petrinjskog potresa. 


Tomašević je zahvaljujući vatrogascima na svemu što čine u zaštiti i spašavanju građana izrazio divljenje ljudima koji nesebično daruju svoje slobodno vrijeme ponekad ugrožavajući i same sebe u službi zaštite građana i mnogih nedaća. 


Na posljetku Tucaković je dao prijedlog Bahlenu da gradonačelnika proglase njihovim počasnim članom i obuku ga u uniformu, što je Bahlen objeručke prihvatio, a Tomašević izrazio da će mu biti čast ukoliko do toga dođe.


U nastavku pogledajte kratke video isječke govora Srećka Bahlena, Tomislava Tomaševića i Slavka Tucakovića.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 17.3.2024. 18:56:28

Create Account