U nedjelju besplatno pregledajte dječje autosjedalice

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.1.2019. 22:51:44
U nedjelju besplatno pregledajte dječje autosjedalice

Foto: Roda.hr

Udruga Roda ponovno organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica. Pregled prvenstveno služi da bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju.



Naime, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70 %, a rizik ozbiljne ozljede za više od 90 %, no samo ako se pravilno koriste. Međutim, u Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće od 10 % do 20 %, a to su brojke koje volonterke i volonteri udruge Roda ovakvim pregledima nastoje povećati.


Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, Roda moli vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom donesu upute proizvođača sjedalice te da svakako dovedu i svoje dijete.


Osim samog pregleda, Rodini savjetnici za autosjedalice roditeljima će dijeliti savjete o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica, te odgovarati na sva pitanja. 


Besplatan pregled autosjedalica održat će se u nedjelju, 13. siječnja od 10 do 12 sati na parkiralištu MUP-a u Heinzelovoj ulici 98.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.12.2019. 9:49:00

Create Account