U nedjelju su na području Sesveta masovno kršene mjere ne okupljanja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.4.2020. 10:57:01
U nedjelju su na području Sesveta masovno kršene mjere ne okupljanja

Foto: Čitateljica SD portala

Nekoliko građana nas je tijekom nedjelje nazvalo ili poslalo poruke upozoravajući na kršenje odluke o socijalnom distanciranju za vrijeme pandemije.



Stiglo nam je i više fotografija koje su snimili ljutiti građani Sesveta, no za sada nećemo objavljivati one jasne na kojima se lako mogu identificirati osobe, kako zbog nas ne bi imale problema zbog tog kršenja, međutim, možda će ubuduće biti drugačije.


Čitateljica kojoj ne navodimo ime (poznato redakciji), poslala nam je fotografiju stavljenu na naslovnicu ovog članka, snimljenu jučer na igralištu kod OŠ Sesvetska Sela. Puno igralište djece i naravno, roditelja. Bez obzira jesu li odrasle osobe poštivale propisanu socijalnu distancu ili ne, jasan je naputak da nema masovnog okupljanja na javnim prostorima, osobito ne takvim kao što su sportska igrališta. 


Imamo dojave da su se također na sportskim igralištima u mnogim prigorskim naseljima masovno okupljali roditelji s malom djecom. Očito da mnogi još uvijek lakonski shvaćaju mjere predostrožnosti protiv širenja koronavirusa. 


Za sada još nitko ne zabranjuje izlazak iz vlastitog doma na javnu površinu osobama koje nisu u samoizolaciji (one koje jesu ne smiju napuštati svoj dom za vrijeme trajanja mjere), no na površinama kao što su u ovom slučaju sportska igrališta ne smije se masovno okupljati niti duže zadržavati. Na otvoreno se smije izići samo u kraću šetnju uz poštivanje svih zaštinih mjera. Ukoliko se ovih mjera koje su za sada još uvijek liberalne u odnosu na situaciju, nećemo striktno pridržavati, slijedi nam  svima karantena, a to ne bi bilo baš ugodno.


Za kraj prenosimo jedan od mnogih "štoseva" koji se ovih dana masovno šire društvenim mrežama i mobilnim aplikacijama, bez obzira što tko o njemu misli:


"Narode, smiješi nam se karantena, zbog nekoliko glupih kretena! #ostanidoma".


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.9.2022. 9:29:33

Create Account