U Noći muzeja raznovrsni programi u Sesvetama (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.2.2020. 12:44:40
U Noći muzeja raznovrsni programi u Sesvetama (video)

Foto: Borko Samec, Irena Vidošević




Muzej Prigorja i Narodno sveučilište ponudili su u Sesvetama raznovrsne programe.



Mnogi Sesvećani iskoristili su priliku posjetiti programe koje su im za manifestaciju Noć muzeja u petak navečer od 18 do ponoći priredili Muzej Prigorja i Narodno sveučilište Sesvete. 


Ljubiteljima glazbe svakako je najzabavniji dio koncert svjetski poznatog pijaniste Mateja Meštrovića, koji na svojim koncertima stvara pravi zabavni spektakl, a ovog je puta surađivao i s Bornom Šercarom, udaraljkašem koji za svoju glazbu uz klasične udaraljke rabi raznovrsne, ponekad i čudne uporabne predmete, čak i otpad. 


Vrhunac koncerta je bio kad je Meštrović nekolicini posjetitelja, velikih i malih, dao različite udaraljke kojima su zajedno svirali, a svi ostali manje - više u ritmu pljeskali na najpoznatiju koračnicu na svijetu Radetzky march Johanna Straussa oca. 


Istovremeno u galeriji Oblok naša akademska likovna umjetnica Jadranka Ivaniš, nekima poznatija kao pjevačica grupe Jinx Yaya, održavala je radionicu izrade broševa, pa su tako mnogi sudionici radionice ili bolje rečeno sudonice izradile i ponijele doma svoje uratke.


Muzej Prigorja predstavio je, pak, za našu povijesnu baštinu, jedno od najznačajnijih arheoloških otkrića na sesvetskom području, otkiveno još prije nekoliko destljeća, eksponate iz grobnih humana s područja Moravča koji govore da je ovo naše područje bilo nastanjeno još u rano brojnačno doba, a neki eksponati stari su 13 stoljeća prije Krista. O tome su posjetitelji mogli pitati negdašnjeg ravnatelja muzeja, danas umirovljenog dr. sc. Vladimira Sokola koji se sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća bavio tom tematikom.


Predstavljen je i kalendar muzeja na kojem su otisnute slike Ive Kirina koje su se također mogle razgledati na galeriji muzeja, a Branka Hlevnjak održala je predavanje o Ivo Kirin i moderna fotografija 30-tih godina.


U svakom slučaju, Sesvete su i ove godine bile dijelom ove zanimljive i poučne manifestacije.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 27.1.2024. 13:17:08

Create Account