U Sesvetama obilježen Dan narcisa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.3.2019. 16:32:35
U Sesvetama obilježen Dan narcisa

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Sesvetska organizacija Hrvatske žene provela je današnju akciju Dan narcisa kojom se želi skrenuti pozornost na borbu protiv raka dojke.




Mnogi Sesvećani došli su danas dopodne na Trg Dragutina Domjanića kupiti stručak ovih prekrasnih žutih nježnih proljetnica, kako bi narcisama uljepšali svoj dom, a donacijom za kupnju pomogli nabavi uređaja limfne drenaže. "Provedbu Dana narcisa u cijeloj Hrvatskoj provodi organizacija Pink life i od njih smo dobili 1500 komada narcisa koje smo vrlo brzo rasprodale u stručcima od po 10 ili 20 komada kako je tko htio", rekla nam je predsjednica sesvetskog ogranka Hrvatske žene Mira Halapa. 


Dodala je kako je bilo je ljudi koji su davali i više od poželjnih kunu po narcisi odnosno 10 ili 20 kuna za manji ili veći stručak, pa će tako sesvetske žene ono što su skupile na ovaj način te još od današnje prodaje ukrasa za Uskrs koje su same izradile, novčano pripomoći obitelji teško bolesne devetogodišnje sesvetske djevojčice koja boluje od leukemije, a čiju obitelj ne navodimo po njihovoj želji. 


Akciju su svojim dolaskom i kupnjom narcisa podržali brojni Sesvećani, ponajprije predsjednik i zamjenik Vijeća g.č. Sesvete Stjepan Kezerić i Dražen Markota, zatim predsjednik VMO Gajišće Dragutin Ištvanić i brojni drugi. Posebno veliko iznenađenje organizatoricama priredili su nogometaši i nogometašice muške i ženske ekipe malonogometnog kluba Alumnus koji su došli kupiti narcise kako bi pomogli ovoj akciji, a također izrazili su želju i za daljnjim humanitarnim djelovanjem na području Sesveta, pa tako, ako zatreba i pomoć spomenutoj djevojčici. Svaka čast na velikom humanom gestu naših sportaša. 


Hrvatska žena priprema daljnje akcije o čemu će, kako je spomenula Mira Halapa, uskoro izvjesiti javnost.


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.3.2024. 18:18:08

Create Account