U Sesvetskom Kraljevcu traju geomehanički radovi za izgradnju vrtića

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.2.2021. 13:15:15
U Sesvetskom Kraljevcu traju geomehanički radovi za izgradnju vrtića

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U Sesvetskom Kraljevcu u tijeku su geomehanički radovi za izgradnju vrtića Sesvetski Kraljevec.



Dugo se već priča i izgradnji vrtića u Sesvetskom kraljevcu, i sami smo do sad objavili nekoliko napisa s najavom početka radova koji su ustvari trebali početi još prošle godine, pa ih je potom navodno epidemija zaustavila. 


Konačno ostvarenje projekta i u fizičkoj izvedbi na terenu je započeo. Nakon imovinsko-pravnih problema koji su privremeno zakočili već pokrenuti projekt, a koji su u međuvremenu riješeni, počelo je ostvarenje. Za početak trebaju se izvesti geomehanički radovi istraživanja terena. Nakon raspisivanja natječaja izvođača bismo trebali doznati u travnju, a potom vrlo brzo očekujemo i početak radova. Za očekivati je da bi izvođač trebao objekt izgraditi u roku od godine dana, dakle da bi vrtić trebao primiti prvu djecu s početkom školske godine 2022, što će biti veliko olakšanje tamošnjim roditeljima. 


"Pa i sami ste vidjeli koliko se zalažem da se konačno pokrene taj projekt, izgradnja vrtića u Sesvetskom Kraljevcu. Već niz godina doslovce "jašem" na tome, već me u gradskim službama koje su nadležne za ostvarenje tog projekta gledaju ispod oka, no, znademo, ako nećemo dosađivati, nećemo niti uspjeti. No, nakon izrade idejnog projekta i glavnog projekta, nakon konačnog rješenja svih imovinsko-pravnih odnosno, konačno je došlo vrijeme da se projekt počne ostvarivati i građevinski", rekao nam je dopredsjednik VGČ Sesvete Dražen Markota.


Dodao je kako je prvotno bilo zamišljeno da vrtić ima 10 grupa, međutim uspio se izboriti za 14 koliko će ih i biti u novom objektu.


"Ma i to će biti premalo, daj Bože da trebamo još puno mjesta u vrtićima, no uvelike će umanjiti kroničan nedostatak vrtića na području naše gradske četvrti", dodao je Markota usput napominjući kako je pokrenut i projekt izgradnje vrtića u Kašini. Tamo je za sada u tijeku proces otkupa zemljišta. 


A što se tiče vrtića u Sesvetskom kraljevcu, u njega bi se, prema aktualnim normativima trebalo smjestiti 265 djece u 14 skupina (7 jasličkih i 7 vrtićkih). Ukupna bruto površina dječjeg vrtića je 2.605,00 kvadratnih metara.  Planirana vrijednost investicije iznosi 23.650.000,00 kuna bez PDV-a, tj 7 .500 kn po kvadratnom metru bez PDV -a za trošak građenja i opreme, te 1.275 kn/m2 za vanjsko uređenje.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account