U srijedu policija nadzire motoriste, mopediste i bicikliste

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.6.2019. 18:16:01
U srijedu policija nadzire motoriste, mopediste i bicikliste

Foto: PUZ

U srijedu, 19. lipnja Na području Sesveta, ali i cijele Policijske uprava zagrebačke provodit će se pojačani nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikla.Sutra, 19. lipnja 2019. godine, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se Akcija nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala.

 

Cilj akcije je povećanje razine sigurnosti u prometu te je usmjerena na sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala, mopeda i bicikala.

 

Posebna pozornost obratit će se na prekršaje nepropisne brzine motocikala, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranih vozila, upravljanja prije stjecanja prava na vožnju, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica, tehničku neispravnost vozila i ostalih prekršaja u prometu. U provedbi akcije koristit će se i uređaji za mjerenje razine buke.

 

S obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu, kao i sve češće sudjelovanje biciklista u prometnim nesrećama, posebna pozornost posvetit će se prekršajima koje čine vozači bicikala, a to su prekršaji vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanja u nedopuštenom smjeru, nekorištenja ispravnih i propisanih uređaja i opreme, nekorištenja svjetala tijekom noći ili u uvjetima smanjene vidljivosti, kao i ostali prekršaji.

 

Također će se sankcionirati i vožnja i parkiranje po biciklističkim površinama drugih skupina vozila – kretanje motocikala po biciklističkim trakama i drugi prekršaji koji ugrožavaju promet i sigurnost biciklista.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.6.2024. 12:44:23

Create Account