U subotu velika akcija čišćenja soblinečkih jezera, svi ste pozvani

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.4.2022. 13:46:26
U subotu velika akcija čišćenja soblinečkih jezera, svi ste pozvani

Foto: Plakat

Rezolucija Zemlja naziv je velikog ekološkog projekta Večernjeg lista, kojeg na sesvetskom području provodi u suradnji sa Zelenim i plavim Sesvetama.



Soblinec je u zadnje vrijeme, na žalost, česta tema napisa vezanih uz ekologiju radi permanentnog onečišćenja okoliša, upravo uz sama jezera. Zbog toga će dio velike ekološke akcije Večernjeg lista pod nazivom Rezolucija Zemlja biti održana na soblinečkim jezerima gdje će se uz samu obalu negdašnjih bajera čistiti i obližnja šuma. 


Akciju zajednički organiziraju Večernji list i Zelene i plave Sesvete uz podršku vlasnika jezera, Vodoprivrede, te mnogih obrtnika koji će u akciji sudjelovati sa svojim strojevima. 


Organizatori unatoč prognoziranom kišnom vremenu pozivaju ekološki osviještene građane da se odazovu na akciju i time doprinesu njenom uspjehu.  


Inače, cilj je udruge Zelene i plave Sesvete da se soblinečka jezera jednog dana pretvore u sesvetski Bundek, da budu očišćena od smeća, te na upotrebi ribićima, ali i svim građanima za rekreativne aktivnosti. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 16:16:09

Create Account