Učilište Sesvete i Agroproteinka nude besplatan tečaj hrvatskog jezika Ukrajnskim izbjeglicama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.4.2022. 11:30:38
Učilište Sesvete i Agroproteinka nude besplatan tečaj hrvatskog jezika Ukrajnskim izbjeglicama

Foto: Učilište Sesvete

Sesvetska obrazovna ustanova Učilište Sesvete i poduzeće Agroproteinka ujedinili su snage u pomoći ukrajinskim izbjeglicama u Hrvatskoj.




Do kraja travnja u Hrvatskoj je registrirano više od 20 tisuća ukrajinskih izbjeglica. Neki od njih našli su svoj privremeni smještaj i na području Sesveta, odnosno Zagreba i okolice. Pojedine sesvetske tvrtke zainteresirane su pak za ukrajinsku radnu snagu, no, prepreka je nepoznavanje jezika.


Radi društvene integracije i aktivnog sudjelovanja u različitim područjima života i rada od velike je važnosti znanje jezika. Stoga je Učilište Sesvete u suradnji s tvrtkom Agroproteinka d.d. pokrenulo besplatan tečaj hrvatskog jezika za ukrajinske izbjeglice koji se nalaze u Republici Hrvatskoj.


Sati hrvatskog jezika održavat će se utorkom i petkom od 18.15 do 19.45 sati. Trajanje tečaja je 30 školskih sati, a po grupi će biti do 10 polaznika.


Zainteresirani mogu se javiti u Učilište Sesvete, Trakošćanska 26, Sesvete, na e-mail info@ucilistesesvete.hr, broj telefona 01/2005 986.


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.5.2023. 13:57:09

Create Account