UHDDR Sesvete polaganjem vijenca na spomen ploču u Vugrovcu, prisjetio se svog heroja Domovinskog rata

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.5.2023. 17:39:17
UHDDR Sesvete polaganjem vijenca na spomen ploču u Vugrovcu, prisjetio se svog heroja Domovinskog rata

Foto: UHDDR

UHDDR Sesvete položio je jutros, na Dan branitelja grada Zagreba vijenac na spomen ploču branitelju i pripadniku HOS-a Dubravku Dubravcu.




Vugrovečki dragovoljac domovinskog rata, pripadnik HOS-a, Dubravko Dubravec - Dudo poginuo je 29. kolovoza 1992. godine.  Mjesni odbor Vugrovec donio je odluku o postavljanju spomen ploče kraj ulaza u njegov stan u vugrovečkoj staroj školi, negdašnjem učiteljskom stanu u kojem je njegova majka, vugrovečka učiteljica Zlata živjela s obitelji.


Tom je prigodom Mjesni odbor donio i odluku da se svake godine na Dan branitelja grada Zagreba na spomen ploču položi vijenac i zapali svijeća, što je učinjeno i  jutros u nazočnosti članova UHDDR-a Sesvete na čelu s predsjednikom Marijom Đurkovićem.



"Dudo je nesebično položio život za dragu nam Domovinu. Poznajući Dudu moram reći da je bio čovjek puna srca, pune duše, kao takav otišao je u rat i time je pokazao da je nesebičan čovjek i da mu ništa nije bilo preče nego hrvatska država koju smo zajedno svi skupa stvarali i za koju je položio život", rekao je prilikom polaganja vijenca Marijo Đurković, predsjednik UHDDR-a Sesvete.


Uz minutu šutnje nazočni su i kratkom molitvom za Dudu prisjetili se slavnih dana naše prošlosti.


Potom su nazočni članovi prisustvovali polaganju cvijeća i paljenja lampaša na spomenik poginulim braniteljima s područja Sesveta.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.1.2024. 9:16:07

Create Account