Unatoč tehničkim problemima i sa zakašnjenjem, ipak održana akcija darivanja krvi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.6.2022. 13:02:36
Unatoč tehničkim problemima i sa zakašnjenjem, ipak održana akcija darivanja krvi

Foto: Sesvete danas, Borko Samec/ilustracija

Najavljena za jučer od 13 sati, nakon otklanjanja tehničkih problema akcija darivanja krvi uspjela je krenuti oko 15 sati i provedena do kraja.



Tehnički problemi sa serverom u zavodu za transfuzijsku medicinu prouzročili su odgodu početka akcije dobrovoljnog darivanja krvi, koja nije započela u predviđenih 13 sati, nego nakon otprilike dva sata kasnije.


Ekipa transfuzijskog zavoda nije uspjela povezati se na server matične kuće koji je u to vrijeme bio izvan funkcije, sve dok tehničari nešto prije 15 sati nisu uspjeli osposobiti sustav, te je tada akcija mogla konačno započeti. U međuvremenu petnaestak građana koji su došli na akciju, otišli su dalje svojim putem, ne dočekavši početak akcije. Zbog toga je i broj prikupljenih doza nešto niži od uobičajenog.


Dakle, od 15 do 17,30 akciji je pristupilo 37 građana, od kojih je 11 odbijeno iz zdravstvenih razloga, tako da je prikupljeno 26 doza dragocjene tekućine. 


Iz Crvenog križa ispričavaju se građanima koji su došli na akciju u vrijeme kvara, iako nije krivnja na Crvenom križu, te svima najtoplije zahvaljuju na odazivu. Naredna akcija bit će sredinom srpnja na istom mjestu, u prostoru Doma obrtnika u Ninskoj 11c u istom popodnevnom terminu od 13 do 17,30.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:11:31

Create Account