"Upri gelender" na trekingu Vugrovec - Lipa

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 24.1.2017. 22:32:00
"Upri gelender"  na trekingu Vugrovec - Lipa

Foto: Ivan Krivačić - Na startu utrke kod planinarskog doma u Vugrovcu

Dok se većina protekle subote u sesvetskim vinogradima družila s vinogradarima i vinarima uz obilje kobasa, špeka i kuhanog vina, udruga UPRI GELENDER istovremeno je organizirala treking utrku Zima trek “Lipa - Rog” u sklopu 1. kola Sljeme Trek Toura. Polazna točka bila je kod planinarskog doma u Vugrovcu na kojoj se okupilo pedesetak trkača. Organizirane su bile dvije trke – jedna u dužini od 12 km, a druga u dužini od 25 km.

Treking je avanturistički tip utrke s elementima orijentacije. Staza nije unaprijed zadana i označena od strane organizatora već sudionici utrke sami uz pomoć karte na kojoj su ucrtane kontrolne točke, a koju dobivaju na startu utrke, odabiru putove kojima će doći do tih kontrolnih točaka, a na kraju i do cilja utrke.

Trčalo se s kartom tražeći kontrolne točke oko Marije Snježne, Gorščice, Rumleca, Tepčine špice i Planine Donje, te oko planinarskog doma na Lipi, gdje je bio cilj utrke. Tešku i vrlo zahtjevnu stazu pokrivenu ledenim snijegom istrčalo je 37 sudionika koji su u domu nakon gotovo 4 do 5 sati trčanja i traženja kontrolnih točaka pronašli odmor i okrjepu. Na kraju su najbolji u muškoj i ženskoj kategoriji dobili zaslužene medalje.

Suorganizator utrke je po drugi puta bilo HPD LIPA koje intenzivira suradnju s udrugom UPRI GELENDER, te očekuje tijekom godine još nekoliko utrka na području Lipe u kojima će moći sudjelovati i rekreativci.

Create Account