Uskrsna čestitka sesvetskog župnika Marija Miglesa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.4.2022. 13:34:52
Uskrsna čestitka sesvetskog župnika Marija Miglesa

Foto: Župa Sesvete

Sesvetski župnik preč. Mario Migles uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa uputio je vjernicima poruku.



Kroz život smo do najvećih radosti dolazili preko odricanja, križeva i teškoća. Ni Uskrs ne možemo slaviti bez Velikog petka i Kristovog prolijevanja krvi. Isusovo raspeće na križu najveći je dar Boga čovjeku. Neprocjenjiva je to ljubav kojom i nas želi prožeti kako bismo shvatili da je darivanje drugome najveće ispunjenje naše nutrine. Premda nam je taj dar teško razumljiv, naš duh vapi za tom nepropadljivom hranom što utažuje svaku duhovnu glad u ovom zemaljskom životu dajući predokus života u nebu.


Dok god smo ovdje, svaka godina donosit će nam nove prilike, ljepote i uspjehe, ali i nedaće i strahote. Ne bojmo se teškoća, budimo odvažni i pripravni suočiti se s njima jer znamo da kroz njih postajemo jaki i ponizni graditelji Kraljevstva Božjega.


Kada budemo pozvani u život što slijedi, bit ćemo upitani što smo činili ovdje na zemlji. Stoga, neka nas tuđi jadi i muke ne ostave ravnodušnima, već u nama probude odlučnog čovjeka, karakternog Kršćanina koji će znati brata u potrebi staviti ispred sebe i svojih prohtjeva. U davanju svoga vremena, podrške, talenata ili znanja bližnjemu, otkrit ćemo da smo sami dobili mnogo više od onoga što smo dali. Obogaćujući živote drugih obogatit ćemo i svoj vlastiti život.


Izgrađujmo zajedništvo oko proslavljenog Krista, budimo milosrdni i blagi kao što je i On milosrdan i blag, ne sudimo jer će i nama biti suđeno istom mjerom i nemojmo se nikada umoriti činiti dobro.

S tim mislima želim vam svima radostan i blagoslovljen Uskrs.


Mario Migles, župnik


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 14:45:41

Create Account