Vatrogasci DVD-a Gornja Kašina proslavili 70-tu obljetnicu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.6.2022. 12:12:31
Vatrogasci DVD-a Gornja Kašina proslavili 70-tu obljetnicu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Sedamdesetu obljetnicu osnutka i djelovanja obilježili su u subotu članovi DVD-a Kašina Gornja.



Demonstracijom gašenja požara na otvorenom prostoru uz potrebu posebnih protupožarnih kemikalija koje značajno pomažu efikasnosti gašenja požara, započela je u subotu u predvečernjim satima proslava 70-te obljetnice osnutka i djelovanja DVD-a Kašina Gornja.


"Radi se o jedinstvenom slučaju u Hrvatskoj gdje u jednom naselju, u Kašini, postoje dva vatrogasna društva. Ne ulazeći u razloge zašto su se te  davne 1952. godine naši prethodnici odvojili od tada jednog društva - kašinskog, nastavljamo tradiciju našeg društva uz istovremeno održavanje izvrsnih i prijateljskih odnosa s DVD-om Kašina", rekao je u obraćanju referatom povijesnog presjeka društva tajnik Tomislav Barbarić, a o dobrim odnosima dvaju društava u jednom naselju svjedoči i podatak da je limena glazba DVD-a Kašina uvodno odsvirala državnu i vatrogasnu himnu.


Barbarić je podsjetio da je društvo svojedobno bilo u bodovnom vrhu Vatrogasne zajednice grada Zagreba zauzimajući visoko četvrto mjesto, a i danas su vrlo agilni i aktivni, te vraćaju razinu aktivnosti na predpandemijski nivo.


Svečanoj sjednici društva nazočili su izaslanik gradonačelnika Tomaševića Josip Kibler, zamjenik predsjednika VZG-a Srećko Bahlen, izaslanik Ravnateljstva Civilne zaštite, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Zagreb Damir Pilčik, Zamjenik vatrogasnog zapovjednika Grada Zagreba za dobrovoljno vatrogastvo Drago Ruga, zapovjednik smjene u JVP i izaslanik zapovjednika JVP Siniše Jembriha, Domagoj Crnić, te predstavnik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Darijo Prelec.


Uz mnogobrojna vatrogasna društva s područja grada i okolnih županija, svečanosti su nazočili i predstavnici bratskog vatrogasnog društva DVD Povljana.


Zaslužnim članovima društva pri tom su bile pripremljene i prigodne zahvalnice, a posebno onima koji već dugi niz godina djeluju u društvu, a posebno je istaknut Stjepan Podgorski Masnec, član društva od osnutka, no priznanje na dugovječnom, sedamdesetogodišnjem članstvu bit će mu uručeno naknadno obzirom da zbog bolesti nije mogao nazočiti.


Naravno da je službeni dio nastavljen, kako vatrogasci i znaju, veselicom do dugo u noć.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.2.2024. 11:19:24

Create Account