Veliki noćašnji požar na Žitnjaku gasili i sesvetski vatrogasci, gorjelo i na Šija Vrhu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.8.2022. 11:31:43
Veliki noćašnji požar na Žitnjaku gasili i sesvetski vatrogasci, gorjelo i na Šija Vrhu

Foto: Facebook/JVP Zagreb

Skladišni i proizvodni prostor tvrtke Model pakiranje na Žitnjaku sinoć je zahvatio veliki požar kojeg je gasilo čak 200 vatrogasaca, među njima i mnogi sesvetski.



Požarom, koji je do jutra bio ugašen bilo je zahvaćeno otprilike 70 x 70 m2 hale s drvenim paletama i drugom, uglavnom kartonskom ambalažu, zbog čega se plamen brzo proširio. Zbog snažnog plamena koji je dostizao temperaturu i do tisuću stupnjeva celzija pucao je i ulegnuo se beton na pojedinim dijelovima hale.


Na intervenciji je sudjelovalo čak 200 vatrogasaca od kojih 94 profesionalnih, te 106 dobrovoljnih iz 28 DVD-ova s ukupno 54 vozila. 


Zanimljivo je da je baš u trenutku kad su dignuti vatrogasci DVD-a Sesvete stigla dojava o požaru kuće na Šija Vrhu pa se nakon gašenja tog objekta Sesvećani pridružuju gašenju proizvodnog pogona na Žitnjaku. Na Šija Vrhu je cijelu noć bio i DVD Šašinovec, a intervenciji na Žitnjaku ili u popuni JVP-a Zagreb dok su oni na intervenciji  bili su  Sesvete, Sesvetski Kraljevec, Moravče, Kučilovina, i Lužan.


"Bili smo cijelu noć s autocisternom i navalnim vozilom. Još smo na intervenciji s autocisternom i 2 vatrogasca, rekao nam je dopodne predsjednik DVD-a Sesvete Matija Ruga.


Očevid požara obavit će protupožarni policijski stručnjaci čim se bude moglo prići zgarištu.




Create Account