VGČ Sesvete: Društveni dom Popovec za dječji vrtić umjesto onog u Sesvetskim Selima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.9.2022. 13:35:29
 VGČ Sesvete: Društveni dom Popovec za dječji vrtić umjesto onog u Sesvetskim Selima

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Grad je bacio oko na društveni dom Sesvetska Sela kojeg želi prenamijeniti u vrtić, a vijećnici GČ Sesvete tvrde da bi primjereniji prostor bio u Popovcu.



Na sjednici održanoj u utorak vijećnici GČ Sesvete razgovarajući o gradskoj inicijativi da se pojedini gradski prostori privremeno prenamijene u vrtiće, zauzeli su se za Društveni dom Sesvetska Sela koji se, kako kažu, intenzivno koristi, te bi bilo neprimjereno da se mnogi korisnici tog prostora izbace na ulicu radi privremenog smještaja gradskog vrtića u taj prostor. 


U zamjenu predložili su društveni dom u Popovcu. "Taj se dom jako malo koristi, samo se igra stolni tenis i ništa drugo, tako da bi taj prostor koji je i površinom i okolišem primjeren mogao u zamjenu za Sesvetska Sela poslužiti kao prostor za privremeni dječji vrtić", rekao je na sjednici predsjednik vijeća Stjepan Kezerić što je poduprla većina vijećnika.


Uz sam društveni dom nalazi se veliki zeleni prostor i dječje igralište, pa vijećnici smatraju da bi taj prostor mogao poslužiti u navedenu svrhu.


Pitanje je samo hoće li se s time složiti Mjesni odbor, odnosno građani Popovca.


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.2.2024. 10:47:47

Create Account