(video) Kašinčanke završavaju s pripremama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.7.2017. 17:23:48
(video) Kašinčanke završavaju s pripremama

Foto: Državne prvakinje DVD Kašina, Sesvete danas/Borko Samec

Članice natjecateljske ekipe DVD-a Kašina i aktualne državne prvakinje završavaju pripremama pred polazak na Vatrogasnu olimpijadu.

Posjetili smo ih u nedjelju na vježbalištu za vrijeme kašinske velike veselice.  Umjesto za plesnom podiju, zatekli smo ih na treningu. "Bumo ipak išle poslije malo se opustiti", rekle su rekle su nam potajno se smijuljeći dok su u nedjeljno predvečerje s posljednjim zrakama sunca ulagale maksimalne napore kako bi im vježba bila što bolja.

 I bila je, išle su oko 36 sekundi što je blizu našeg rekorda, ma i za olimpijsko zlato, no na natjecanju se mora puno toga poklopiti. Državno natjecanje su osvojile s 39,11, a s ove nevjerojatne tri sekunde brže na treningu pokorile bi svijet. 

"Ma ne treba nam toliko, neka idu i sekundu, dvije sporije, samo da ne naprave grešku, jer minimalna kazna je 5 sekundi, a onda sve pada u vodu", govori trener Danijel Kenfelja

Dodaje kako je jako zahvalan Zagrebačkom Plavom u Prepuštovcu gdje imaju dobre uvjete za rad. Naime, u Kašini nemaju, jer su im livadu pred domom, gdje su prije trenirale, uništili gradeći nogometno igralište s umjetnom travom odakle su na livadu navozili zemlju. Zanimljivo, na umjetnoj travi ne teniraju. U zimskom prediodu trenirale su u školskoj sportskoj dvorani. "Ravnatelj Vuger nam je apsolutno izašao u susret i kad god nam je trebala dvorana, mogli smo ju koristiti. No u dvorani možemo trenirati samo spajanje usisa, a djevojkama treba prostora i za razvlačenje cijevi, što se može trenirati isključivo vani, a osobito vježbanje vatrogasne štafete 4x 100 m s vatrogasnim preprekama. Umjetna trava bi nam bila idealna, ali...", ne dovršava rečenicu Danijel, no shvaćamo što je želio reći, da nitko nije prorok u vlastitom selu. Poznato zvuči?

Ipak, vratimo se pozitivnim trenucima. Djevojke su pune motiva, fizički i psihički spremne za dosegnuti vrhunac ovog jednog od najizazovnijih sportskih disciplina. 

"Da to je ustvari sport. Studirao sam kineziologiju i nisam naišao ni na kakav kompliciraniji sport od ovog. Ima naravno i težih u čisto sportskom smislu, ali spoj vatrogasnih vještina, motorike, snage i brzine, odnosno atletike nema nigdje kao ovdje. Zato je to toliko zanimljivo i zato sve više ljudi sa strane dolaze na vatrogasna natjecanja kada vide koliko je to izazovno, pogotovo kada se natječu vrhunske ekipe", kaže nam trener Kenfelja. 

Ovaj članak nije ispračaj na  olimpijadu, ispratit ćemo ih još jednim člankom na dan kretanja u Austriju, u subotu, 8. srpnja, a za kraj uz galeriju fotki s nedjeljnog treninga, premijerno i ekskluzivno u hrvatskim medijima prikazujemo uz pomoć trenera Danijela video pobjedničkog nastupa državnih prvakinja, članica DVD-a Kašina.


Video: Pobjednička vježba na državnom natjecanju u Puli, DVD Kašina/ Danijel Kenfelja

Vezane vijesti
Ažurirano: 3.3.2024. 14:07:46

Create Account