(video) Nakon prosvjeda i sastanka u Starom Brestju, dodatno o tamošnjim aktivnostima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.10.2019. 12:14:39
(video) Nakon prosvjeda i sastanka u Starom Brestju, dodatno o tamošnjim aktivnostima

Foto: Sesvete danas

Nakon prosvjeda i potpisivanja dogovora o završetku radova u Starom Brestju dodatne informacije pružili su predsjednik VGČ Sesvete Stjepan Kezerić i predsjednik MO Staro Brestje Stjepan Horvat.



Proteklog je petka dolaskom gradonačelnika Milana Bandića u Staro Brestje, kao što je poznato, potpisan dogovor o rokovima završetka pojedinih radova, te nadzora nad tim rokovima. Iako je zapisnik s te sjednice objavljen na fejsbuku, moguće je da građani koji ne koriste tu platformu nisu je mogli vidjeti, stoga objavljujemo na dnu teksta presliku zapisnika. Istovremeno na fejsbuku su se pojavili i pojedini komentari građana iz kojih je vidljivo da pojedini građani nisu dobro shvatili što će se sve i kada događati. 


Vodovod će završiti sve radove na Brestovečkoj do kraja listopada, a potom do 10. studenoga treba biti završena sanacija prekopa. Sanacija Brestovečke NIJE rekonstrukcija. Brestovečka se treba sanirati kako bi se mogao uvesti režim zimske službe, te po potrebi djelovati, kako više ne bi bilo prašine niti blata, te da se kolnik na mjestima prekopa poranvna i asfaltira kako bi se moglo nesmetano prometovati. Za vrijeme sanacije Brestovečke ne bi trebalo doći do znatnijeg remećenja autobusnog prijevoza.  


Svi ostali radovi u Starom Brestju trebaju završiti do 1. prosinca ove godine. 


Rekonstrukcija Brestovečke trebala bi, prema potpisanom dogovoru, započeti u ožujku 2020. godine, a završiti u srpnju.  Neslužbeno i novinarski oprezno sumnjamo u to, jer režim zimske službe traje do 15. travnja do kada ne smije biti znatnijeg prekopavanja prometnica, no kako nismo stručnjaci u tom području moguće je da će na vrijeme početi određeni pripremni radovi.

Iako je rok završetka rekonstrukcije srpanj 2020, neslužbeno od stručnjaka doznajemo da bi se sve moglo završiti i 15. lipnja, no o tom potom.


Rekonstrukcija prometnice je veliki i značajan zahvat za koje vrijeme će prometnica biti u potpunosti zatvorena za promet i njome neće biti moguće prolaziti. Za to vrijeme trebat će se organizirati alternativni pravci. Također,  vrijeme rekonstrukcije neće biti moguća uspostava autobusnog prijevoza.


Sada je vidljivo da će za vrijeme rekonstrukcije građani imati još većih prometnih problema negoli do sada, no u ta dva - dva i pol mjeseca radova vjerujemo da će izdržati, jer bi nakon svega toga njihovi problemi konačno trebali prestati.


Pametno je biti general nakon bitke, no možda su građani trebali tražiti rekonstrukciju za vrijeme ljetnih praznika, tada bi se takav zahvat koji ih očekuje lakše podnio.


U nastavku članka je preslika bilješke sa sastanka u gradskoj upravi koja je potom predstavljena javnosti, te video izjava predsjednika VGČ Sesvete Stjepana Kezerića i predsjednika MO Staro Brestje Stjepana Horvata o njihovoj ulozi u dosadašnjim akcijama, te o nastavku radova.





Video: Sesvete danas

Create Account