Vijećnici GČ Sesvete od gradonačelnika traže odgovore na važna komunalna pitanja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.8.2022. 9:31:46
Vijećnici GČ Sesvete od gradonačelnika traže odgovore na važna komunalna pitanja

Foto: Ilustracija, Sesvete danas

Vijećnike najviše muči izostanak komunalnih investicija u Sesvete, vrlo slaba realizacija Plana komunalnih aktivnosti ove gradske četvrti, te izostanak početka izgradnje produžetka Branimirove. 




Na jučerašnjoj sjednici Vijeća Gradske četvrti Sesvete vijećnici su razmatrali stanje komunalnih aktivnosti u ovoj gradskoj četvrti. Poznato je da je do kraja lipnja ostvarenje Plana komunalnih aktivnosti VGČ Sesvete bo ravan nuli. Sada je situacija samo nešto malo bolja i kreće se oko 10 posto ostvarenja plana. Vijećnici su mišljenja da odgovorni u Holdingu, a i u gradskoj administraciji netočno izvještavaju gradsku vlast prikrivajući stvarne činjenice. 


Zbog toga je krajem lipnja gradonačelnik izjavio da do kraja godine očekuje u cijelosti ostvarenje asfalterskog plana za ovu godinu, no sada je već jasno da je to obmana, njegova ili onoga tko je njega obmanuo. 


"Ovakvim tempom radova, a vidimo da Zagrebačke ceste nemaju ljudi i navodno ponovo postoji problem s nedostatkom bitumena, mi nećemo ostvariti svoj plan za ovu godinu ni 30%, a sredstva za tu namjenu će nam propasti", rekao je predsjednik Vijeća Stjepan Kezerić.


Sukus diskusija vijećnika bio bi: Sve nas koji smo ovdje, bez obzira kojoj opciji pripadamo građani će prozivati da što smo učinili za boljitak Sesveta, ne znajući pri tom što mi uopće možemo učiniti i koje su naše ovlasti. Možemo tražiti i postavljati pitanja, pa onda to i učinimo.

Stoga su nakon podosta diskusija i pitanja, vijećnici odlučili gradonačelniku Tomaševiću uputiti tri glavna pitanja, te očekuju njegov promptni odgovor.


Pitanja:

1. VGČ poziva gradonačelnika Grada Zagreba da se pismeno očituje o najlošijoj realizaciji Plana komunalnih akcija u VGČ Sesvete od njegovog osnivanja.

2. Vijeće traži odgovor od gradonačelnika, zašto još nije niti jedna investicija u Sesvetama nije napravljena novcima gradskih ureda?

3. Vijeće traži detaljni odgovor o početku radova na proširenju Branimirove ulice, posebice za svaku fazu.


Nadajmo se da ćemo odgovore dobiti do naredne sjednice VGČ Sesvete.

  


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account