Vikend rekorder napuhao u Sesvetama 2,4 maligana

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.10.2021. 10:56:50
Vikend rekorder napuhao u Sesvetama 2,4 maligana

Foto: Ilustracija

Policija je izvijestila o rezultatima vikend akcije nadzora vozača i vozila.



U vrijeme provođenja akcije  od 8. do 11. listopada utvrđeno je ukupno 595 prometnih prekršaja, od čega 44 prekršaja vozača s alkoholom,  zatim 289 prekršaja nepropisne brzine, 58 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 33 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan pod zabranom, 10 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 156 ostalih prekršaja.


Najveće zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

 

u subotu, 9. listopada oko ponoći, 29-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Ljudevita Posavskog u smjeru sjevera. Obavljenim nadzorom vozila i vozača kod istoga utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,40 g/kg, nakon čega je isključen iz prometa, te mu je oduzeta vozačka dozvola na 12 sati.

 

U subotu, 9. listopada oko 2.15 sati, 26-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 1,48 g/kg upravljala je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se Strojarskom cestom u smjeru juga. Dolaskom do Avenije Marina Držića sudjelovala je u prometnoj nesreći kojom prilikom je nastala samo materijalna šteta.  Nesavjesnoj vozačici je uz izdanu Naredbu o određivanju mjere opreza od 12 sati, privremeno oduzeta vozačka dozvola te je isključena iz prometa.

 

Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, testirano je ukupno pet osoba – test negativan, a jedna osoba je odbila test na droge.

 

Od ukupno 44 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod devet vozača (20,4%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je 15 mladih vozača (34,1%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

 

Prilikom provođenja akcije, pet osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola te tri osobe su uhićene i privedene na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account