Voda za sada ne poskupljuje kako je najavljeno, Davor Poljak odlukom Tomaševića više nije direktor vodovoda

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.3.2023. 15:27:20
Voda za sada ne poskupljuje kako je najavljeno, Davor Poljak odlukom Tomaševića više nije direktor vodovoda

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je danas da je zbog odluke tijela pri Ministarstvu gospodarstva da se u Zagrebu odgodi rast cijene vode, koji je trebao stupiti na snagu 1. ožujka, smijenio direktora Vodoopskrbe i odvodnje (ViO) Davora Poljaka. 




Odluku o poništenju povećanja cijene zagrebačke vodovodne vode donijelo je Vijeće za vodne usluge koje je, kako je rečeno, utvrdilo je da je odluka o povećanju cijene vode u Zagrebu od 1. ožujka za 15 posto nepravilna. Po riječima ministara gospodarstva Davora Filipovića, to tijelo odluku o poskupljenju vode obustavilo je radi mnogih nepravilnosti koje su utvrđene kod donošenja odluke.


“Dio poskupljenja je sporan, dio nije. S druge strane, vijeće je donijelo tu odluku jer su od ViO-a tražili da dostavi određenu dokumentaciju, do određenog roka, koju ViO nije dostavio. Zbog toga su donijeli odluku o obustavi odluke o poskupljenju”, rekao je Tomašević.


Dakle, razlog je proceduralna pogreška direktora Vodovoda Davora Poljaka za što gradonačelnik nije imao razumijevanja, a čini se, niti živaca.


“Ništa o tome nisu znali niti u Upravi Zagrebačkog holdinga niti u Gradskoj upravi. To je proceduralna greška koja će odgoditi poskupljenja”, rekao je Tomašević dodajući da je odgođen sami dio poskupljenja, dok drugi dio ostaje.


Za sada nije poznato hoće li, kada i za koliko će voda poskupjeti sve dok se ne ishodi odobrenje i za sporni dio poskupljenja vode u Zagrebu. Prema prijašnjoj odluci, poskupljenje je prosječno trebalo iznositi 15 posto.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account