Vremenska prognoza i stanje na cestama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.8.2017. 8:28:04
Vremenska prognoza i stanje na cestama

Foto:

Pretežno sunčano, u zapadnim krajevima mjestimice s umjerenom naoblakom no zadržat će se uglavnom suho. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu uz obalu još ujutro mjestimice umjerena bura koja će danju okrenuti na zapadni i jugozapadni, a prema otvorenom moru sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 28 do 33 °C, ponegdje moguće i malo viša.


Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno mogući na prilazima turističkim središtima duž obale. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.


Na autocesti A7 Rupa-Diračje zbog teretnog vozila u kvaru kod čvora Diračje u smjeru Zagreba vozi se usporeno.


Na autocesti A2 Zagreb-Macelj teretna se vozila isključuju iz prometa na čvoru Začretje, zbog gužve na graničnom prijelazu Macelj u smjeru Slovenije.


Za sav promet zatvorene su ceste:

DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec;

DC502 Smilčić-Pridraga;

ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:


DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu;

DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo;

DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17. kolovoza);

DC206 Valentinovo-Petrovsko.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


Create Account