Vugrovečka škola bit će završena do kraja travnja, djeca u nju kreću naredne školske godine

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.12.2021. 9:51:39
 Vugrovečka škola bit će završena do kraja travnja, djeca u nju kreću naredne školske godine

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Radovi pospotresne konstrukcijske obnove i nadogradnje na zgradi škole u Vugrovcu nakon malog zatišja ponovo dobro napreduju, novi rok završetka je 28. travnja 2022.



"Djeca će krenuti na nastavu u obnovljenu i nadograđenu vugrovečku školu na jesen početkom nove školske godine 2021./22.", govorio je proljetos ispred gradilišta u potresu teško oštećene zgrade vugrovečke škole Ivica Lovrić, bivši pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje. 


Ne možemo znati što bi bilo da je bilo i je li to bilo realno za očekivati, ali činjenica je da su radovi daleko od završetka. U međuvremenu su provedeni lokalni izbori, vlast je preuzela nova opcija, zbog toga je obnova jedno vrijeme trpjela, no sada se ponovo radi punom parom.


Iako je krajem ljeta bio previđen rok završetka 17. studeni ove godine, čini se da niti izvođači, niti itko drugi nije u to baš bio uvjeren, no, ovaj sadašnji rok, 28. travnja 2022. trebao bi biti realan iz tog razlog što je novac za taj projekt u cijelosti osiguran, izvođaču radova više ništa ne stoji na putu, a kako kažu, nadaju se i koji dan ranijoj realizaciji. Njihova je obveza ispostaviti objekt u obliku "ključ u ruke", dakle upotpunosti zgradu predati spremnu za useljenje.


"Nadamo se da će ovaj rok biti ispoštovan, te da će učenici na nastavu krenuti iduće jeseni u novoj školskoj godini, a tada će to biti jednosmjenska nastava", rekao nam je ravnatelj škole Vladimir Vuger čiju izjavu možete pogledati u video obliku ispod članka.


Podsjetimo, uz konstrukcijsku obnovu, odlučeno je zgradu škole proširiti, tako se diže još jedan kat, a već je dograđen prostor za blagovaonicu i dodatne uredske i ostale prostore, tako da će, kako se planira, u školsku godinu 2022/23 učenici krenuti na jednosmjensku nastavu, a opremom bi škola trebala biti među najsuvremenijima u Hrvatskoj.


Ovi će radovi, prema procjeni iznositi dvadesetak milijuna kuna, koliki će biti u stvarnosti tek će se vidjeti, a tome treba nadodati i opremanje škole namještajem i svom ostalom opremom, a što će početi nakon predaje škole vlasniku gradu Zagrebu.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account