Vugrovečki đaci proslavili 50. godišnjicu završetka škole

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.9.2021. 13:05:33
Vugrovečki đaci proslavili 50. godišnjicu završetka škole

Foto: Sudionici događaja

Učenici vugrovečke osnovne škole koji su 1971. godine završili osnovno obrazovanje, ponovo su se našli zajedno.




Krajem lipnja 1971. godine svoje je osnovno školovanje završila generacija učenika vugrovečke osnovne škole. Nakon pedeset godina ponovo su se okupili i prisjetili kako je to bilo tih davnih, ali lijepih školskih dana.


"Iako nas se okupilo svega osamnaestoro susret je bio dirljiv. Prisjetili smo se i naših dragih učiteljica. U 1. i 2. razredu učila nas je Dragica Diklić, u 3. Zlata Dubravec, u 4. Lovro Samec. U 5. razredu smo podijeljeni na A i B pa su nam razrednici bili Stanislav Hrpka i Danica Brkić", priča nam Marina Sabolović inače dugogodišnja ravnateljica OŠ Luka koja je od 1. rujna u mirovini.


"Da, rekla bih hvala Bogu, sada je red na mlađima i mladima da nastave, a u ovoj našoj grupi slavljenika sada smo već svi dobrodržeći veseli umirovljenici", dodaje ova bivša vugrovečka (cijelo vrijeme školovanja odlična učenica) čiji su roditelji (Zdenka i Pero Marinković) također bili učitelji, a njezin otac jedno vrijeme i direktor (kako se to tada zvalo) vugrovečke škole. 


Kažu što si stariji to bolje pamtiš detalje iz mladosti, a na proslavi ove obljetnice koju, na žalost rijetke genercije obilježavaju, prisjetili su se gotovo svega s maturalnog putovanja u Solaris kod Šibenika koji je u to vrijeme slovio kao jedna od prejanica našeg turizma. Prisjetili su se mnogih školskih nestašluka, ali i priredaba, izleta, međusobnih odnosa, sretnih i nesretnih trenutaka.


"Voljela bih, a vjerujem i svi ostali kolege koji su se odazvali ovoj našoj proslavi da se okupimo ovdje kod Polovanca i na obilježavanju šezdesete obljetnice", zaključuje Marina Sabolović, što joj, kao i svima ostalima  toplo želimo.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.1.2024. 9:16:07

Create Account