Vugrovečki učenici i u novoj školskoj godini bit će đaci - putnici

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.7.2021. 13:54:40
Vugrovečki učenici i u novoj školskoj godini bit će đaci - putnici

Foto: Sesvete danas

Gradski ured za obrazovanje izvijestio je o planu prijevoza učenika u potresu oštećenih škola u novoj školskoj godini.




"Obnova svih osnovnih i srednjih škola,  oštećenih u potresu 22. ožujka 2020., je u tijeku, a postupci sanacije njihovih objekata provode se u punom intenzitetu", kažu u nadležnom gradskom uredu. Budući da niti jedan obrazovni objekt neće nažalost biti saniran do početka školske godine 2021./2022., za učenike tih  osnovnih i srednjih škola, odgojno-obrazovni rad nastavit će se organizirati u školskim ustanovama u kojima su nastavu pohađali i prošle školske godine. Za sve učenike, koji nastavu pohađaju na udaljenim lokacijama, Grad Zagreb organizirat će, kao i prošle nastavne godine, školski prijevoz.


Dakle svih 326 učenika vugrovečke škole i u narednoj će školskoj godini, barem u njenom prvom dijelu, biti đaci-putnici.  Nakon što je zgrada  statički stabilizirana, a potom i snažno ojačana potrebnom armirano-betonskom konstrukcijom, krenuli su radovi adaptacije zgrade i izgradnje još jednog kata kako bi nakon dovršetka radova svi učenici mogli pohađati nastavu u jednoj smjeni. 


Prema onome što smo do sada saznali, tijekom radova izvođač je nailazio na različite situacije u samoj zgradi koje nisu mogle biti previđene, a što je kompliciralo samo izvođenje radova, te imalo potrebu za promjenom dijela postojećih planova sanacije,  ujedno i ishođenje aneksa ugovora. Obzirom na novu situaciju, što je pak u nekoliko navrata prouzročilo promjenu pristupa određenom segmentu posla, čime su značajno narušeni prvotno dogovoreni rokovi,  zacijelo će i cijena u konačnici biti ponešto viša od početnih dvadesetak milijuna kuna.


Prema trenutačnim predviđanjima, vugrovečka škola teško da će biti završena do kraja ove kalendarske godine, a bit će vrlo veliki uspjeh ukoliko djeca krenu u Vugrovec  u drugom polugodištu naredne godine.


U nastavku teksta objavljujemo privremeni plan prijevoza školske djece vugrovečke škole, a koji je objavio Gradski ured za obrazovanje uz dodatak, da je ovaj plan do početka nove školske godine podložan promjenama, pa se mogu očekivati i neke izmjene.





Create Account