Vugrovečki vatrogasci počistili teren za sadnju voćnjaka u Vugrovcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.4.2023. 9:52:24
Vugrovečki vatrogasci počistili teren za sadnju voćnjaka u Vugrovcu

Foto: Borko Samec, Sesvete danas

Na prošlotjednoj akciji teren budućeg voćnjaka očišćen je od šikare, a jučer su vatrogasci počistili "mejaš" i spalili posječenu masu.




Teren budućeg edukativnog školskog voćnjaka spreman je za sadnju. Donedavna šikara sada je prazan prostor koji će u skoroj budućnosti biti lijep školski voćnjak u kojem će osnovci stjecati prva znanja iz botanike i voćarstva, te kroz sezonu uživati u slasnim plodovima voćnjaka.


Nakon što je prošli tjedan snažan stroj Hrvatskih šuma počistio najveći dio prostora, a vatrogasci DVD-a Vugrovec počistili veći dio rubnog prostora gdje stroj nije mogao, ostao je još tzv. "mejaš" koji je ponovnom akcijom DVD-a Vugrovec riješen jučer, a u konačnici u sigurnim uvjetima sa spremnim kamionom za gašenje, riješen spaljivanjem biljnih ostataka, jer prostor za sadnju mora biti čist. 


"Zahvaljujem našim vatrogascima koji su dali veliki doprinos ostvarenju našeg sna, podizanju školskog voćnjaka koji će, nadam se, koristiti mnogim budućim generacijama naših učenika", rekao je ravnatelj škole Vladimir Vuger koji je nakon akcije počastio vatrogasce roštiljem, a kojeg je ispekao i na svojoj okućnici ugostio susjed škole i poznati sesvetski geodet Mijo Lažeta. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 11:16:21

Create Account