Za martinjski vikend policija je najavila maksimalan broj policijaca na cestama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.11.2019. 14:35:20
Za martinjski vikend policija je najavila maksimalan broj policijaca na cestama

Foto: Karikatura Branko Medak

Pred nama je Martinje, ali i mjeseci slavlja te božićnih i novogodišnjih radosti stoga policija poziva na oprez u prometu!



Od 08. do 12. studenog 2019. godine, povodom narodnog običaja krštenja mošta („Martinja“) i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, s ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, Ministarstvo unutarnjih poslova svoje aktivnosti, dodatno će usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

 

Nadzor vozača provodit će se na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno iskazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Uspostavit će se veći broj kontrolnih punktova čije će se lokacije češće mijenjati.


Statističko praćenje broja prometnih nesreća, iz godine u godinu, pokazuje da se upravo u studenom i prosincu - mjesecima božićnih i novogodišnjih blagdana i prazničnog raspoloženja, odnosno povećanog konzumiranja alkohola, povećanog kretanja pješaka, odlaska građana na godišnje odmore, dolaska naših državljana koji su na privremenom radu u inozemstvu i općenito povećanog domaćeg, ali i tranzitnog prometa na cestama, povećava i broj prometnih nesreća te time i stradavanja.

 

Stoga, kako smo već ranije najavili, policija će do kraja godine nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i prekršaje vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja - recidivistima.

 

U poduzimanje aktivnosti biti će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica i dr.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.3.2024. 13:49:30

Create Account