Za ne povjerovati: U Sesvetskoj Sopnici Grad provalio u vlastiti prostor iz kojeg je odnio sav svoj inventar

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.2.2024. 9:58:59
Za ne povjerovati: U Sesvetskoj Sopnici Grad provalio u vlastiti prostor iz kojeg je odnio sav svoj inventar

Foto: Naslovna - Pixabay, u galeriji Goran Horvat i Borko Samec

Drama oko društvenog doma u Sesvetskoj Sopnici dosegla je vrhunac jučerašnjim nasilnim ulaskom gradskih radnika i pražnjenjem prostora od inventara.Dobro je poznata priča oko prenamijene društvenog doma Sesvetska Sopnica u dječji vrtić. Grad želi postojeći prostor doma prenamijeniti u dvije vrtićke skupine čemu se oštro protive građani Sesvetske Sopnice. Predsjednik VMO Sesvetska Sopnica Goran Horvat u više je navrata isticao kako im je vrtić potreban, da nisu protiv njega, međutim smatra zajedno s članovima VMO da je postojeći montažni objekt tzv. "Marlesice", građen početkom sedamdesetih zre za rušenje, a ne prenamjenu u vrtić. Traćili su da grad izgradi novi objekt vrtića u sklopu kojeg će biti društveni dom i prostor lokalne odnosno mjesne samouprave. 

Međutim, taj prijedlog nije naišao da pozitivan odjek kod gradske uprave, nego su odlučni u svom naumu prenamijene. Prvi pokušaj ulaska u dom od strane Grada građani Sesvetske Sopnice su spriječili. Kako se to ne bi ponovilo, grad za razliku od prvog puta, sada nije obavijestio članove Mjesnog odbora o preuzimanju objekta, nego su potajno jučer dopodne došli do objekta, nasilno ga otvorili, te ispraznili objekt od inventara.


"Oni su nasilno provalili u naš dom kao kakvi kriminalci i vidite po slikama, sve su odnijeli. I stolove, i stolce, ormare, sve što su smatrali potrebnim", govori nam predsjednik VMO Sesvetska Sopnica Goran Horvat. "Također promijenili su brave, pa sada niti ja, niti domar ne možemo ući u objekt. Potpuno su nas izvlastili na nečuven, mafijaški način i više nitko ne može koristiti taj prostor. Na cestu su izbacili članove pet udruga koje su se koristile tim prostorom, a Vijeće mjesnog odbora više nema gdje održavati svoje sastanke", nastavlja Horvat dodajući kako će naredni sastanak imati kod spomenika u Domovinskom ratu poginulim Sopničanima. 


"Gradska vlast otela nam je naš dom, izbacila nas na ulicu bez da je uopće pokušala pronaći za korisnike prostora, pa i za Vijeće mjesnog odbora adekvatnu zamjenu. Nisu, ako kažu da jesu bezočno lažu", ogorčeno zaključuje naš razgovor "beskućni" predsjednik VMO Sesvetska Sopnica Goran Horvat. 


Čini se da će, ako se ne pronađe neko rješenje, buduće sjednice Vijeća mjesnog odbora Sesvetska Sopnica biti u potpunom smislu riječi javne, ne samo na način da zainteresirani građani smiju nazočiti sjednica svoga naselja, nego će im prisustvovati i svi slučajni prolaznici zajedno s pticama i ostalim stvorenjima.  Na čast i ponos našega grada.


Video: Goran Horvat

U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account