Za vikend kažnjena 22 sesvetska vozača, 6 zbog alkohola

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.8.2021. 11:24:17
Za vikend kažnjena 22 sesvetska vozača, 6 zbog alkohola

Foto: Ilustracija

Policija je objavila rezultate pojačanog nadzora vozača kroz vikend na području Sesveta i cjelokupnom području PUZ-a. 




Sesvetska je policija kroz vikend sankcionirala  6 prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola. Zbog nepropisne brzine sankcionirano 10 vozača, te 12 osoba iz drugih prekršaja iz sigurnosti prometa na cestama.


Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 2,00  g/kg kod vozača.



Na cjelokupnom području PUZ-a u vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 546 prometnih prekršaja, od čega 40 prekršaja vozača s alkoholom,  zatim 261 prekršaj nepropisne brzine, 87 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, dva pod zabranom, četiri prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 126 ostalih prekršaja.

 

Najveća zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

 

U subotu 31. srpnja oko 16.10 sati,  51-godišnjak upravljao je osobnim automobilom, a kretao se kolnikom Slavonske u smjeru istoka. Nadzorom vozila i vozača kod raskrižja s ulicom Sv. Ivana, utvrđena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 2,91 g/kg. Vozač je uhićen i prepraćen u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.

 

U petak, 30. srpanja oko 00.50 sati, 39-godišnjakinja upravljala je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se Jadranskim mostom u smjeru juga. Obavljenim nadzorom te alkotestiranjem  utvrđena je koncentracija od 1,81 g/kg. vozačica je isključena iz prometa te joj je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati, nakon čega je prepraćena na Prekršajni sud.

 

Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. ZSPC-a, testirane su ukupno tri osobe – test negativan.

 

Od ukupno 40 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod devet vozača (22,5%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je osam mladih vozača (20,0%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

 

Prilikom provođenja akcije, sedam osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola te četiri osobe su uhićene i privedene na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account