Za željezničko stajalište Sesvetska Sela čeka se građevinska dozvola

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.4.2022. 13:23:56
 Za željezničko stajalište Sesvetska Sela čeka se građevinska dozvola

Foto: Sesvete danas, fotoarhiva: Na ovom mjestu očekuje se izgradnja željezničkog stajališta

Papirnata priprema izgradnje budućeg željezničkog stajališta Sesvetska Sela je u tijeku, izrađen je glavni projekt, te predan zahtjev za građevinsku dozvolu.



Prošlo je više od godine dana od naše zadnje objave o projektu izgradnje željezničkog stajališta Sesvetska Sela za prigradski promet, a za što je iskazano vrlo veliko zanimanje mještana Sesvetskih Sela i Sesvetske Selnice. Lokacijska dozvola za izgradnju stajališta izdana je još krajem 2019. godine, a lani je HŽ infrastruktura dao nalog svom projektnom uredu za izradu glavnog projekta. 


To se malo odužilo, no glavni projekt je izrađen, te je potom, kako doznajemo, nedavno predan zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. Kad će ona biti izdana ne može se reći, nadajmo se skoro, a potom očekujemo od željeznice početak samih radova. 


Kao što smo već pisali, prema odredbama iz lokacijske dozvole, buduće stajalište Sesvetska Sela izvodi se na postojećoj pruzi M102 Zagreb GL.KOL.- Dugo Selo. Projekt Željezničko stajalište Sesvetska Sela predviđa izgradnju dva otočna perona, po jedan sa svake strane pruge. Komunikacija između perona trebala bi biti omogućena pješačkim pothodnikom. Na peronima je predviđeno postavljanje peronskih nadstrešnica ma mjestima gdje se očekuje ulazak i izlazak putnika iz vlaka, a što recimo kolodvor u Sesvetama još uvijek nema. 


U sklopu izgradnje stajališta predviđena su dva parkirališta, po jedno sa svake strane pruge, te jednu pristupnu cestu sa svom pripadajućom infrastrukturom i odvodnjom. Južno parkiralište spaja se na postojeću nerazvrstanu cestu, (Ulica Đure Hercega). Za pristup parkiralištu sa sjeverne strane pruge potrebno je izgraditi pristupnu cestu kojom bi se omogućio spoj parkirališta na Međugorsku ulicu. Cestu i parkiralište treba izgraditi odnosno urediti Grad Zagreb. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.4.2024. 13:18:28

Create Account