Zagrebačka policija: Kroz vikend najpijaniju vozačicu zatekli smo u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.1.2023. 9:14:18
Zagrebačka policija: Kroz vikend najpijaniju vozačicu zatekli smo u Sesvetama

Foto: Pixabay

Zagrebačka policija objavila je rezultate pojačanog nadzora vozača na alkohol tijekom vikenda u kojem se jedna Sesvećanka pošteno osramotila pijana izazvavši prometnu nesreću.Prema policijskom izvještaju, u subotu, 21. siječnja 40-tak minuta poslije ponoći, 31-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Anke Krizmanić u Sesvetama, te je prouzročila prometnu nesreću s materijalnom štetom. Obavljenim nadzorom vozačice, utvrđeno je kako je upravljala vozilom pod utjecajem alkohola od 1,29 g/kg. Vozačica je isključena iz prometa, dok joj je privremeno  oduzeta vozačka uz određivanju mjere opreza. Naravno, slijedi postupak na prekršajnom sudu.

 

Kod vozača najalkoholiziraniji je zaustavljen  istoga dana oko 2.35 sati u Zagrebu, Trgu žrtava fašizma kad je 54-godišnjak upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka u zabranjenom, odnosno suprotnom smjeru, da bi policijski službenici provedenim nadzorom vozila i vozača utvrdili kako je upravljao vozilom i pod utjecajem alkohola od 2,63 g/kg u organizmu.  Vozač je zadržan u Jedinici za zadržavanje i prepratu do otrežnjenja te je uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja doveden na nadležni prekršajni sud, koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 2.400 eura.


U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 607 prometnih prekršaja od čega 62 prekršaja vozača s alkoholom, zatim 114 prekršaja nepropisne brzine, 44 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 59 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, jedan prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan pod zabranom, 12 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 314 ostala prekršaja.


Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. ZSPC-a, testirano su ukupno pet osoba, za koje je test bio negativan, a dvije osobe su odbile testiranje.

 

Od 62 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 15 vozača (24,2 %) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg i evidentirano je šest mladih vozača (9,7%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

 

Prilikom provođenja akcije, sedam osoba su smještene u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola i 10 osobe su uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account