Zagrebačka policija najavila je akciju u srijedu „Pojas, mobitel i dječja sjedalica“

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.2.2023. 12:23:01
Zagrebačka policija najavila je akciju  u srijedu „Pojas, mobitel i dječja sjedalica“

Foto: Vizual PUZ

S naglaskom na prevenciju, policijski službenici će akciju provoditi s ciljem upozoravanja vozača o važnosti pridržavanja zakonskih odredbi.
Zagrebačka policija posebno je najavila sutrašnju akciju pojačanog nadzora vozača na korištenje mobitela u vožnji, te nadzorta korištenja pojasa svih putnika u vozilu, kao i ispravnog prijevoza djece u dječjoj sjedalici. Najavu prenosimo u cijelosti.

 

U srijedu, 22. veljače 2023. godine na području Policijske uprave zagrebačke provest će se akcija „Pojas, mobitel i dječja sjedalica“. Tijekom  akcije prioritetno će se nadzirati i sankcionirati ciljani prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice te uporabe mobitela, kao i ostali prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa. Osim prema vozačima i putnicima na prednjim sjedalima, mjere će se poduzimati i prema putnicima na stražnjim sjedalima vozila kao i u slučaju nepropisnog prijevoza djece, sukladno važećim zakonskim odredbama.

 

Ujedno, ovim putem pozivamo vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju navedenih zakonskih odredbi.

 

Jedna u nizu provedenih ovakvih akcija bila je krajem siječnja, a rezultate smo prezentirali pod nazivom Rezultati akcije „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa, mobitela i dječjih sjedalica“.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.6.2024. 12:44:23

Create Account