Zalihe krvi na kritičnoj su razini Crveni križ poziva građane na darivanje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.7.2022. 10:13:52
Zalihe krvi na kritičnoj su razini Crveni križ poziva građane na darivanje

Foto: Zavod za transfuzijsku medicinu/aktualno stanje zaliha krvi

Zalihe s krvlju trenutno nisu na zadovoljavajućoj razini, fale svih krvih grupa negativnog rezus faktora, te A, B i 0 pozitivnog. Stanje sa zalihama krvi, kažu u Zavodu za transfuzijsku medicinu, ovog je ljeta na vrlo niskoj razini, trenutno je najkritičnija A+ krvna grupa, no, nedostaje i većina ostalih osim AB + i - koji su za sada na dovoljnoj razini. Stoga iz Zavoda za transfuzijsku medicinu, te iz Crvenog križa pozivaju građane da se odazovu na akciju.Akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama  bit će održano ovog utorka, 19. srpnja u vremenu od 13 do 17,30 u prostoru Obrtničkog doma u Ninskoj 11c u Sesvetama.


Iz Crvenog križa pozivaju sve zdrave punoljetne sugrađane da dođu na akciju i dozom svoje krvi pomognu neznancu u zdravstvenoj nevolji.   Poseban poziv ide svim onim našim mladim i punoljetnim sugrađanima koji do sada još nikada nisu dali krv, a željeli bi se pridružiti velikoj sesvetskoj humanoj obitelji dobrovoljnih darovatelja krvi, da se odazovu i dođu na akciju. Sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu i knjižicu dobrovoljnog darovatelja, ako ju imaju.


Podsjećamo, dobrovoljni darovatelji krvi nakon određenog broja davanja ostvaruju pravo na doživotno besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a. Benefitima dobrovoljnim darovateljima krvi pridružio se i Grad Zagreb koji im za određeni broj davanja daruje besplatnu godišnju kartu za ZET-ov prijevoz, ako ga već nemaju po drugoj osnovi.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.11.2023. 11:42:18

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account