Zanimljiva instalacija u središtu Sesveta: Potrti biciklin

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.8.2022. 11:28:58
Zanimljiva instalacija u središtu Sesveta: Potrti biciklin

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Nepoznati umjetnik, čini se nedavno, postavio je zanimljivu instalaciju u središte Sesveta.Zanimljivu instalaciju nama za sada nepoznatog autora koju smo neslužbeno nazvali "Potrti biciklin", nalazi se u središtu Sesveta na samom početku (ili kraju) Kašinske ulice, tik pokraj ulaza u župno dvorište, odnosno do drvenih kućica u kojoj se nalaze foto radnje i suvenirnica.


Netko vrlo idejan iskoristio je stari bicikl i željeznu konstrukciju za parkiranje bicikala, te ga obojenog u bijelu boju tu postavio, možda u cilju skretanja pozornost prolaznika na potrebu većeg korištenja ovog vrlo štedljivog i za zdravlje vrlo poželjnog prijevoznog sredstva.


Obzirom da se slučaj "bicikl" nalazi u neposrednoj blizini pošte, Fine, policije, a i "općine", možda podsjeća i na  ono doba kad su se Prigorci radi obavljanja raznih poslova, od Kašine i potom bližih naselja do središta Sesveta prevozili većinom biciklima. 


U svakom slučaju ideja za pohvaliti i nadati se da razbijeni i na javnoj površini ostavljeni bicikl sakupljači sekundarnih sirovina neće pogrešno protumačiti.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.11.2023. 8:45:57

Create Account