Započela je ilegalna sječa sopničke šume

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.9.2020. 13:46:47
Započela je ilegalna sječa sopničke šume

Foto: Zelene i plave Sesvete

Danas je započela ilegalna sječa stoljetnih hrastova usred Sesvetske Sopnice.


U srijedu dopodne je, kako javlja Udruga Zelene i plave Sesvete, započela ilegalna sječa sopničke šume koja se nalazi usred Sesvetske Sopnice. 


"Kako je moguće da u srcu naselja pod motorkom padaju višestoljetni hrastovi ako je planom na toj lokaciji predviđen park? Zašto policija i komunalni redari ne reagiraju na sječu usred dana?", napisali su na svojoj fb stranici iz udruge.


Dakle planom je tu predviđena park šuma, nema rušenja stabala, čak i kada bi postojala dozvola za rušenje dobro se znade u koje doba godine se to radi, sigurno ne ljeti ni u ranu jesen. Očito da se radi o ilegalnoj raboti domoći se vrijednih hrastova, a potom, kad prostor ostane ogolje, tko zna. Kako se zadnjih dva - tri desetljeća gospodari onda na tom prostoru može izniknuti bilo što, naravno ne mislimo na biljni svijet. 


I nije to jedini takav slučaj. Već dulje vrijeme, kako nam javljaju mještani, u šumama okolice Dobrodola traje ilegalna sjeća i izvlačenje drva iz šume.  "Zašto bi netko izvlačio drva pod okriljem noći ako je tu sve čisto", pita se jedna mještanka Dobrodola koja nam je dojavila tu rabotu. 

Moguće je da se radi o istoj ekipi koja ruši na sve strane.


Hoće li institucije ovdje odraditi svoj posao vidjet ćemo. Nadajmo se da hoće, iako iskustvo nam govori....


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 19:37:09

Create Account