Zašto se ništa ne radi na Branimirovoj? Tomašević: imamo problema s pravnim tumačenjem izvlaštenja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.11.2021. 15:14:34
Početak: 01.01.0001. 00:00
Zašto se ništa ne radi na Branimirovoj? Tomašević:  imamo problema s pravnim tumačenjem izvlaštenja

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Branimirova ulica je stavljena u proračun za narednu godinu i što se tiče imovinsko pravnih odnosa i što se tiče prve faze izgradnje, rekao je Tomašević na današnjoj konferenciji za novinare.



Novac za pravno imovinske predmete, ali i za izgradnju prve faze produžetka Branimirove osiguran je u proračunu za narednu godinu, tvrdi gradonačelnik Tomislav Tomašević. Imovinsko pravni odnosi i nadalje su vrlo problematični i čini se da otežavaju sam početak realizacije projekta 1. faze izgradnje produžetka Branimirove od Zagrebačke do Brestovečke, barem tako sudimo po odgovoru gradonačelnika Tomaševića koji je na današnjoj konferenciji za novinare odgovorio na naše pitanje o situaciji s Branimirovom.


"Imamo problema s pravnim tumačenjem vezano za izvlaštenje i vezano za imovinsko-pravne sporove koji se tu vode kako bi mogli realizirati projekt i zapravo čekamo s obzirom na onu presudu koja je bila vezana za žičaru i vezano za proces izvlaštenja koji stavlja jedan presedan, čekamo sudsku odluku da vidimo možemo li nastaviti postupak izvlaštenja kako je to činjeno do sada, odnosno moramo li ići na jedan drugi način koji će, bojim se, usporiti, ne samo grad Zagreb nego i mnoge druge jedinice lokalne samouprave u takvim postupcima", rekao je Tomašević.


O tome je gradsko vodstvo, kako reče, pričalo i s resornim ministarstvom, te izrazio nadu da će se to riješiti vrlo hitno jer inače bi moglo doći do problema s izvođenjem mnogih infrastrukturnih projekata, ne samo u gradu Zagrebu, nego i u svim ostalim hrvatskim gradovima.


"Upravo smo o tome pričali s resornim ministarstvom i još jednom, nadam se da će to biti hitno razriješeno, jer mnogi će takvi i slični infrastrukturni projekti patiti zbog mnogo kompliciranije i duže procedure izvlaštenja", zaključio je Tomašević dodajući da je ideja da se ide odmah u projektiranje druge i treće faze, da imamo realizaciju prve i projektiranje druge faze paralelno jednu s drugom.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2024. 13:08:34

Create Account