Završen vrtić Sesvetska Selnica, počeli upisi, odgojni proces kreće u siječnju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.12.2023. 11:12:55
Završen vrtić Sesvetska Selnica, počeli upisi, odgojni proces kreće u siječnju

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Dječji vrtić Sesvetska Selnica kao područni objekt Dječjeg vrtića En ten tini iz Novog Jelkovca je završen, počeli upisi, svečano otvorenje očekuje se s početkom rada u siječnju 2024. godine.




Otvarajući jučer novoizgrađeni objekt Dječjeg vrtića Odranski Obrež kao područni objekt Dječjeg vrtića Botinec, gradonačelnik Tomašević je istaknuo kako su ovog trenutka puštena u rad još dva vrtića, dakle uz Odranski Obrež i Sesvetska Selnica. 


Vrtić Sesvetska Selnica kao područni objekt Dječjeg vrtića En ten tini Novi Jelkovec smješten je u prije koju godinu novoizgrađenom objektu mjesne samouprave u Sesvetskoj Selnici gdje je na katu bila velika dvorana za potrebe lokalnog DVD-a i ostalih događanja u tom naselju, međutim, taj je prostor odlukom Mjesnog odbora ponuđen gradu za vrtić što je i prihvaćeno, te je prvi kat objekta prenamijenjen u vrtić. 


Za rekonstrukciju prostora i opremanje grad je ostvario europsko financiranje u visini od cca 345 tisuća eura iz fonda NextGenerationEU, dok ukupni iznos investicije iznosi  560 tisuća eura.


Područni vrtić u Sesvetskoj Selnici imat će tri skupine djece uzrasta od 3 godine do "male škole" odnosno šezdesetak polaznika koji će krenuti u novi vrtić, kako se očekuje za oko mjesec dana, sredinom siječnja. 


Create Account