Zbog svadbe u Đurđekovcu, brak im je započeo na policiji

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.2.2021. 11:18:28
Zbog svadbe u Đurđekovcu, brak im je započeo na policiji

Foto: Pixabay

Zagrebačka policija prijavila je u utorak zbog širenja i prenošenja zaraznih bolesti 48-godišnjeg vlasnika ugostiteljskog objekta u Đurđekovcu, te mladence, 22-godišnjakinju i 23-godišnjaka, koji su tamo organizirali proslavu vjenčanja.Policijska objava:


Vlasnika ugostiteljskog objekta te organizatore, 22-godišnjakinju i 23-godišnjaka, sumnjiči se za kazneno djelo „Širenje i prenošenje zaraznih bolesti“

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom, 23-godišnjakom i 22-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.

 

Naime, u nedjelju, 14. veljače 2021. godine otprilike sat vremena iza ponoći u zatvorenom ugostiteljskom objektu na području Đurđekovca, policijski službenici utvrdili su kako ugostiteljski objekt posluje i da je u tijeku proslava svadbene svečanosti, unatoč zabrani tj. protivno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. U navedenom objektu zatečeno je, legitimirano i provjereno ukupno 13 osoba, od čega četiri zaposlenika i devet gostiju. Prilikom postupanja policijskih službenika nije bilo uporabe sredstava prisile.

 

Zbog sumnji na nepoštivanje preporuka i mjera Stožera, postupali su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s djelatnicima Državnog inspektorata, koji su zapečatili objekt.

 

U sklopu kriminalističkog istraživanja, 48-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta te organizatori proslave, 22-godišnjakinja i 23-godišnjak, privedeni su u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ iz članka 180. st.1. Kaznenog zakona te je protiv njih podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.1.2023. 11:40:33

Create Account