ZET produžio liniju za Dumovec, jutros ju otvorio Bandić

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.1.2019. 10:08:45
ZET produžio liniju za Dumovec, jutros ju otvorio Bandić

Foto: Dubravko Miloslavić

Rano jutros u 6 sati gradonačelnik Milan Bandić otvorio je produženu ZET-ovu autobusnu liniju Kvaternikov trg - Dumovec.




Produžena autobusna linija 276 Kvaternikov trg - Dumovec čije je novo okretište koje se nalazi neposredno uz azil Dumovec puštena je u promet.  Jutros ju je otvorio gradonačelnik Milan Bandić koji je najavio da će realizirati i minibus koji će voziti od ovog okretišta do Ivera u Sesvetskom Kraljevcu. 


Uz gradonačelnika i njegove suradnike nazočili su predstavnici Vijeća g.č. Sesvete, brojni novinari, te građani koji su jutrošnjom linijom putovali u Zagreb na posao.


Puno nam znači ova linija. Užasno je hodati ovuda pogotovo kada je snijeg, objasnila je mještanka Marica koja je dodala kako će joj ova linija skratiti 15-ak minuta vremena jer je obično putovala vlakom ili pješice. Da će nova linija najviše značiti školarcima rekla je jedna od njih, Helena. 20 minuta ujutro prije škole puno mi znači, naročito jer ne moram hodati puno. Jedan dio prolazimo i kroz dio šume i strah me je pa se veselim ovome.


Gradonačelnik Milan Bandić jutros je prilikom otvaranja najavio realizaciju minibusa do kraja ovoga tjedna. Minibus bi trebao voziti od ovog okretišta do naselja Ivera, Sesvetskog Kraljevca. U planu je povezivanje ovog okretšta do onoga u Sesvetskom kraljevcu tako da bi mještani Dumovca bili povezani do Sesvetskog Kraljevca, Sesveta, Dupca i tako do Borongaja, potvrdio je predsjednik mjesnog odbora Dumovec, Branko Frančević. Inače, Dumovec je jedino sesvetsko naselje koje ima autobusnu liniju do Kvaternikovog trga.




Vezane vijesti
Ažurirano: 8.4.2024. 13:32:20

Create Account