ZIMSKI PLANINARSKI POHOD U PROLJETNOM UGOĐAJU

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 14.1.2019. 20:32:04
ZIMSKI PLANINARSKI POHOD U PROLJETNOM UGOĐAJU

Foto: Vladimir Beštak

U nedjelju je održan Horvatov Zimski planinarski pohod od Sesveta do planinarskog doma na Lipi. 



Više o 120 planinarki i planinara iz 15 planinarskih društava okupilo se u nedjelju ujutro kod spomenika Hrvatskim braniteljima u Sesvetama, na početku 17. zimskog planinarskog pohoda, prvog većeg okupljanja planinara u novoj godini na istočnom dijelu Medvednice. Ovim tradicionalnim pohodom planinari HPD „Lipa“ žele sudionike upoznati s manje posjećenim lijepim medvedničkim prigorskim krajolicima. 


Mnogima je ovaj pohod prirastao srcu pa već godina redovito dolaze na ovo organizirano planinarenje. Nakon što su prošle godine na pohodu sudjelovali po prvi puta sa osam sudionika i bili vrlo zadovoljni, planinari  slovenskog PD „Ptuj“ ponovo su došli, ovaj puta s 20 sudionika. Hodanje je održano po suhom i lišćem prekrivenom terenu markirane planinarske staze br. 58., da bi tek na Lipi bilo malo snijega. Na „Odmorištu kod Peje“ uobičajeno su svi sudionici dobili okrjepu: čaj, kuhano vino i kolače, dok su u planinarskom domu domari nudili veći broj planinarskih jela uz glazbu mladih raspjevanih muzikaša.


Lijepo vrijeme, interesantan program, sveta misa … sve je to bio povod da se kod planinarskog doma okupilo 250 do 300 planinara i izletnika, nasmijanih i ponosnih ljudi na svoj hodajući uspjeh. 


Više od 100 vjernika planinara sudjelovalo je na misnom slavlju pri i u kapeli Hrvatskih mučenika (jer nisu svi mogli stati u nju) koju je i ovaj puta nadahnuto služio vlč. Filip Lucić, župnik iz Vugrovca i sam pasionirani planinar. U molitvama se prisjetio planinara kojih više nema među nama kao i graditelja planinarskog doma i kapele na Lipi. Mnoštvo je misno slavlje obogatilo pjevajući nadahnuto božićne pjesme. 

Organizator  zahvaljuje sesvetskoj pekari DINARA koja je i ovaj puta sudionike počastila toplim pecivima. 


Foto album s ovog događanja možete vidjeti na facebook stranici: HPD LIPA SESVETE.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.3.2024. 9:20:51

Create Account